Soma davasında hapisteki son iki kişi de serbest!

İnfaz yasası adeta tüm katilleri, mafyaları, tecavüzcüleri, hırsızları vs.insanları halkın içine tekrar salmak için tasarlanmış iktidarın bir düzeneğidir.

Bir gün önce yeni Adli açılış yılında mahkeme salonlarındaki “Adalet mülkün temelidir” sözünü dile getirerek herkese hatırlatma yapan Erdoğan’a şimdi şu hatırlatmayı yapmakta fayda var.

301 madencinin öldürüldüğü Soma’daki katliamın sorumlusu olan ve 18 yıl 9 ay ceza alan Akın Çelik ve Ertan Ersoy, infaz düzenlemesiyle hapisten çıkıyor.

Erdoğan’ın adalet anlayışı bu demek. Göstermelik ceza vererek sözde hapse attığı 301 maden işçisinin katili Can Gürkan’ı serbest bıraktı AKP’nin yargısı önce. Şimdi de göstermelik de olsa içerde tuttuğu iki kişiyi de serbest bırakıyor..

Sadece 301 madenci katledilmedi. Anneler, babalar çocuksuz kaldı, eşler eşsiz kaldı, çocuklar babasız kaldı ve kardeşler kardeşsiz kaldı. Kaç kişinin hayatı söndü. Üç den daha fazla kişi sorumlu olmasına rağmen iki kişiye verilen ceza bile uygulanmadı. Bu ah kıyamete kalmaz…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.