Brüksel’de Türkiye Konsolosluğu Önünde Yapılan Eylemde Aytaç Ünsal’ın Serbest Bırakılması İstendi

Aytaç Ünsal bugün ölüm orucunun 213 gününde. Ebru Timtik ölüm orucunun 238.Gününde şehit düştü. Belçika’nın başkenti Brüksel’de avukat Aytaç Ünsal’a destek eylemi gerçekleştirildi.

Yapılan eylem çağrısını imzalayan örgütler ve guruplar Uluslararası Haklar ve Özgürlükleri Savunma İttifakı AIDL, İfade ve Örgütlenme Özgürlüğü Komitesi. CLEA, Belçika Kürt Demokratik Merkezi. NAV-BEL, Kızıl Yardım, Sosyalist Kadınlar Birliği SKB, Halk Evi Brüksel, Belçika Halk Cephesi, Partizan, Avrupa Göçmen İşçiler Birliği – AGEB.

Türkiye Konsolosluğu önünde yapılan eylemde Aytaç Ünsal’ın serbest bırakılması istendi.

Eylemde “Avukat Ebru Timtik’i yitirdik. Avukat Aytaç Ünsal, Didem Akman ve Özgür Karakaya’nın durumu kritik aşamadadır. Başka acılara izin vermeyelim. Talepler kabul edilsin” denildi.

Euronews Türkçe’ye konuşan İnternational Alliance For Rights and Freedom (AİDL) adlı sivil toplum örgütü üyesi Andy Vermaut, “Türkiye’de hukuk devleti istiyoruz bu yüzden buradayız. Siyaset ile adalet birbirinden bağımsız işlemeli. Bizler Türkiye’yi desteklemek istiyoruz. İnsanların kendilerini özgür bir şekilde ifade etmesini istiyoruz. Ebru Timtik’i kaybettik. Kendisi adalet konusunda sembol bir isim haline geldi. Aytaç Ünsal hala hapiste ve ölüm orucunu sürdürüyor. Türkiye farklı şekilde yönetilmeli, adalet kurumları siyasetten bağımsız işlemeli.” İfadelerini kullandı.

Eyleme katılan Belçikalı Marie-Françoise Cordemans, “Ebru Timtik hayatı boyunca adalet aradı ve açlık grevi sonucu hayatını kaybetti. Sadece adalet istiyordu. 238 gün boyunca direndi. Ölmesine göz yumuldu. Aytaç Ünsal 212 gündür ölüm orucunda. Sesimizi duyurmamız önemli. Hem Türkiye hem genel anlamda demokrasi için buradayız. Türkiye komşu ülke. Avrupa Birliği ülkeleri harekete geçmezse aynı durum her yerde yaşanabilir. Uluslararası dayanışmaya ihtiyacımız var.” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.