İdil Kültür Merkezi gözaltılar ile ilgili açıklama yaptı

Cuma’dan beri gözaltı terörü estirilen ülkemizde İdil Kültür Merkezi de bir açıklama yayınladı. Açıklamada 80’i aşkın gözaltının yaşandığı saldırı ile ilgili İKM emekçilerinin de gözaltı terörüne maruz kaldıkları anlatıldı:

“AKP faşizmi, 15 Ekim tarihinden itibaren yüzlerce evi bastı, 80’i aşkın kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Grup Yorum emekçileri Ekimcan Yıldırım, Rıdvan Akbaş, Dilan Poyraz, Bergün Varan ve Merve Kurt ve Eser Çelik de bulunuyor.

Milyonların aç, işsiz, adaletsiz bırakılmasına sebep olanlar, sağlıktan eğitime kadar tüm politikaları iflas edenler; krizden kurtulmanın yolu olarak tekrar tekrar aynı şeyi yapıyorlar: Halka saldırmak…

Ve bu saldırının bir parçası olarak; insanlar gece yarısı kapıları kırılarak, kendilerine uzun namlulu silahlar doğrultularak uyandırılıp gözaltına alınıyor, sokaktan kaçırılıyor. İstanbul’un farklı yerlerindeki karakollara götürülerek avukatları ile görüşmeleri, savunma hakları engellenmek isteniyor. Tehdit edilerek işbirlikçilik teklif ediliyor. Bir yandan da burjuva medyada ipe sapa gelmez yalan-dolan haberler, listeler servis ediliyor; bu gayrımeşru gözaltıların içi, komplolarla doldurulmaya çalışılıyor.

Ve yine bu saldırının bir parçası olarak, bugün 6 Grup Yorum emekçisi de gözaltında…

Bu saldırılarla Grup Yorum’a demek istiyorlar ki; “Halk için sanat yapmayın, halkın değerlerini yaşatmayın, oturun oturduğunuz yerde.”

Bu saldırılarla halka demek istiyorlar ki; “Devrimcilere, devrimci sanatçılara selam bile vermeyin, uzak durun onlardan.”

Bu saldırılarla ilk kez karşılaşmıyoruz. Bağımsız ve demokratik bir ülkede yaşayıncaya kadar son bulmayacak bu saldırılar, bunu da biliyoruz.

Fakat bizi teslim almaya yönelik her baskı, saldırı bizi daha da güçlendiriyor, çelikleştiriyor. Bu saldırıları boşa çıkarıyoruz, çıkaracağız.

Faşizmin saldırılarına karşı hiçbir zaman cevapsız kalmadık. Konserlerimiz yasaklandı; damlara, kamyon kasalarına çıktık, internet konserleri yaptık. Üyelerimiz arananlar listelerine konulduğunda her koşulda üretimlerimizi sürdürdük, onlarca yeni beste yaptık. Tüm üyelerimiz tutuklandığında yeni Yorumcular devraldı bayrağı. En son noktada Helin olup, İbo olup karanfilleştik, bayrak olduk…

Bugün de sol göğsümüzün altındaki cevahirde taşıyoruz daima Helin’imizi, İbo’muzu. Bu cevahir; bizim halk sevgimizle, vatan sevgimizle harlanmaya devam edecek. Baskılar, gözaltılar, listeler veya tutuklamalar; bizim halk için üretmemizi engelleyemeyecek.

Devrimci sanatçılık yapmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Müzikten sinemaya, edebiyattan tiyatroya, fotoğrafçılığa; her alanda üretimlerimizi halkla buluşturmamıza hiçbir güç engel olamayacak.

Bir tek kişi kalsak bile halk için üretmekten vazgeçmeyeceğiz. Gücümüzü yüreğimize işlediğimiz Helin’den, İbo’dan alarak devam edeceğiz halk için sanat yapmaya…

Gözaltılarınız, Listeleriniz Vız Gelir Bize Vız!

126 Kişi Değil; Halkız, Milyonlarız!

Bergün Varan, Rıdvan Akbaş, Dilan Poyraz, Merve Kurt, Eser Çelik ve Ekimcan Yıldırım Serbest Bırakılsın!

Grup Yorum Halktır, Susturulamaz!

GRUP YORUM

FOTOĞRAF VE SİNEMA EMEKÇİLERİ (FOSEM)

KÜLTÜR SANAT YAŞAMINDA TAVIR DERGİSİ

İDİL HALK TİYATROSU”

Sosyal ağlarda paylaşın