İçişleri Bakanlığı Hem Öldürüp Hem Tazminat Davası Açtı

20 Haziran 2017’de  Diyarbakır’ın Lice ilçesinde ejder tipi jandarmaya ait zırhlı araç 1 otomobili ezip, 5 kişinin ölümüne sebep olmuştu. Şimdi de  kazada yaşamını yitiren araç sürücüsü Fikri Demirbaş’ın ailesinden “araç zarar gördü” gerekçesiyle 250 bin Euro tazminat istedi.

250 bin euroluk tazminat davası açılan Demirbaş ailesi

İçişleri Bakanlığı tazminat isteğine, sözde kazanın sivil aracın sürücüsü Fikri Demirbaş’ın “şerit ihlali yapması sonucu” meydana geldiği,  Demirbaş’ın asli, zırhlı aracın sürücüsünün tali kusurlu olduğu yönündeki olay yeri inceleme tutanağını dayanak yaptı. Bakanlık, kazada uğradığı zararın tazminin edilmesi için olayda yaşamını yitiren aracın sürücüsü Fikri Demirbaş’ın varislerine 250 bin euronun ödenmesi için ihtarname gönderdi.

OLAY ANI ARACIN KAMERALARI –YİNE- BOZUK(MUŞ).

Demirbaş ailesinin avukatı Velat Bozhan kazanın, karışan taraflarından birinin jandarma olması ve olay yeri tutanağının yine jandarma ekipleri tarafından düzenlenmiş olması ve kendilerinin de olay yeri inceleme sırasında orada olmamalarının “delillerin eksik toplandığı yönünde kendilerini kuşkulandırdığı”nı belirtti.

Avukat,  olayın nasıl geliştiğine dair civardaki karakol, güvenlik noktaları ve zırhlı aracın kamera görüntülerini adli makamlardan talep ettiklerini; ancak, civardaki güvenlik noktaları ve karakollarda kamera kayıtları bulunmadığı zırhlı aracın kamerasının bozuk olduğu ve araç kamerasında görüntü bulunmadığının kendilerine bildirildiğini ifade etti. Yani uçan sineği gözünden vurabileceklerini iddia ettikleri teknolojiye sahip bir devlet ama halk için adalet söz konusu olunca  kameralar yine bozuk(!).  Türkiye halkın çocukları  katledildiğinde bozulan kameraları ile tanınıyor.

bir araç kaza sonucu bu hale gelir mi?

SEN MİSİN JANDARMANIN KARIŞTIĞI OLAYDA ÖLEN 2 KİŞİNİN TAZİYESİNE GİDEN!

Olayda ağabeyi Fikri ve annesi Zeynep Demirbaş’ı yitiren Yaşar Demirbaş, olayda yaşamını yitiren 5 kişinin de akraba olduğunu, bir önceki gün bir askeri aracın karıştığı ve ölen 2 sivilin taziyesinden geldikleri sırada kendilerinin de zırhlı aracın altında kaldığını ifade etti. 

olayda canlarını yitirenlerin cenazesinden

Bir katliam daha kaza gibi gösterilmeye mi çalışılıyor?

Olay yeri kamera görüntülerinin kameralar bozuk diyerek mahkemeye sunmamaları sıklıkla karşılaşılan bir durum.   Zırhlı araç sürücüsü bilerek ya da bilmeyerek Mahmut Öner (74), Mevlüt Dağtaş (64), Abdulhamit Dağtaş (63), Fikri Demirbaş (53) ve annesi Zeynep Demirbaş’ın (76) yaşamını yitirmesine sebep oldu. Olayla ilgili hiç bir kamera görüntüsüne -her ne hikmetse- ulaşılamaması ve İçişleri Bakanlığı’nın açtığı tazminat davası akıllara “açık bir katliam mı gizlenmeye çalışılıyor” sorusunu getiriyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.