Hrant Dink davasının firari sanığı Tuncay Uzundal yakalandı

Yakalandı mı gidip alındı mı?

Gazeteci Hrant Dink cinayeti davasında 2007 yılında tutuklanıp ardındanda serbest bırakılan ve geçtiğimiz günlerde dava kapsamında 15 yıl hapse çarptırılan Tuncay Uzundal bugün İzmir’de yakalandı. Uzundal tutuklanarak hapishaneye gönderildi.

Agos gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink davasının firari(!) sanığının dışında, 2017 yılında görülen davada, devlet bazı cezalar vererek ellerini yıkamış oldu. Hrant Dink davasında yargılananların mahkemedeki ifadelerinden bazılarını hatırlayalım:

“Çıkar amaçlı suç örgütü iddiasını kabul etmiyorum. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da örgüt olmadığını, mahalle arkadaşı olduğumuzu söylemişti.” Ogün Samast

“Suikasttan bir yıl önce eylemi emniyet birimlerine bildirdim ve benim ismini verdiğim kişiler cinayeti işledi. Ardından adım azmettirici olarak basına duyuruldu. İhbarcı olmama rağmen ben suçlandım.” Yasin Hayal

 Duruşma salonunda kelepçe takılan Erhan Tuncel ”Türkiye Cumhuriyeti Devletine hizmet hiçbir zaman cezasız kalmaz.”

Hrant Dink davası boyunca yaşananlardan devletin işlediği bir cinayet olduğu çok açık ortaya çıktı.  Hrant Dink’i öldürme görevini yerine getirdikten sonra sümüklü mendil gibi kenara atılacaklarını anlayan kukla failler,  kullanıldıklarını anlatmaya çalışsalarda harcanmaktan kurtulamadılar. Devlet kendini aklamak için kullandıklarını kenara atar. Bunu hep yapmıştır. En son sümüklü mendili Tuncay Uzundal’ı da bulmak hiç zor olmamıştır herhalde..

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.