Anayasa Mahkemesi “Yasaklanamaz” Demiş Kimin Umrunda!(videolu)

1000.gününe yaklaşan Yüksel direnişine bu gün anayasa mahkemesi’nin almış olduğu bir kararı yazan pankartla çıktı Yüksel direnişçileri.

Anayasa Mahkemesi (AYM), “OHAL döneminde, barışçıl, şiddet içermeyen toplantı ve gösterilerin ‘keyfi gerekçelerle’yasaklanmasının anayasaya aykırı” olduğuna karar verdi. 

Tam 991 gündür direnen, işlerini geri isteyen Yüksel direnişçileri her gün iki kez işkence ile gözaltına alınıyor.  Utanmak arlanmak bilmez bir keyfilikle yapıyorlar bunu her gün iki kere.

Yüzlerce gündür hergün iki kere gözaltına alınırlarken valiliğin yasakladığı yalanını megafondan bağırarak seslendiriyorlar. Bu böğüren polislerin hepsinin o anki amacı Pankartın arkasında konuşma yapan direnişçilerin seslerini bastırmak, kimsenin duymamasını sağlamak. Anayasa mahkemesi yani bu düzenin en üst kurumu! Diyor ki YASAKLANAMAZ!!! Ne gam. Faşizm bu. Kendi mahkemelerinin kararlarına işine geldiğinde uyar.  Karar açık. Kaldı ki kararda OHAL döneminde deniyor ki şu anda sözüm ona OHAL de yok.

Bu gün yapılan öğlen açıklamasına yine aynı şekilde, megafondan yasaklandığına dair böğürtü eşliğinde saldırdı Ankara polisi. Nazan Bozkurt ve İlker Işık’ı gözaltına aldı.  

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.