Hong Kong Eylemcilerine Neonazilerden Destek

Dünyada hiç bir ayaklanma için kullanmadığı kadar kadar Hong Kong eylemleri için « onur, özgürlük ve demokrasi » ifadelerini kullanıyor Batı medyası.

Ancak bu eylemcilere ilginç bir şekilde bir destek de aşırı sağcılar ve hatta neonaziler tarafından veriliyor.

Mart 2019’dan bu yana süren eylemlerde Amerikan bayrakları sürekli görülmüştü. Eylemcilerin ayrıca Amerikan milli marşını da söylemesi ABD’nin aşırı sağ gruplarının sempatisini toplamıştı. Bu nedenlePaul Joseph Watson gibi kişilikler ve Patriot Prayer gibi gruplar Hong Kong’a giderek eylemcilerle bir araya geldiler.

Çin karşıtı eylemlere katılmak üzere son olarak UKranyalı neonazilerin Hong Kong’a gittikleri ortaya çıktı.

2014 yılında ABD destekli darbe sonrası Ukranya’da Rusya yanlılarına karşı savaşan faşist milislerden biri olan « Azov » grubu üyleri Hong Kong sokaklarında göründü. 

Serhii Sternenko

Hong Kong’da bulunanlar arasında, Serhii Sternenko yer alıyor. Sternenko Right Sector isimli faşist, Ukraynalı grup içinde yer alan ve Odessa’da solcuların bulunduğu sendika binasını yakarak 42 kişiyi katledenlerden biri.

Hong Kong’da bulunanların bir çoğunda nazi dövmeleri dikkat çekiyor. Bunlardan biri instagram’da 23 bin takipçisi olan Maliar isimli Ukraynalı bir faşist. Nazi amblemlerinin yanısıra bir çoğunda görünen dövme « Zafer ya da Walhalla! ». Bu söz Amerikalı beyaz üstünlükçü olan David Lane’nin kitabının ismi. Aryan ırkının üstünlüğünün savunulduğu bu kitap çeşitli ırkçı grupların referansı olmuş durumda. 

Ukraynalı faşistler, sosyal medyadan katıldıkları eylem fotoğraflarını paylaşarak, eylem öncüleriyle görüştüklerini, birbirleriyle deneyim ve bilgi paylaşımında bulunduklarını belirtiyorlar. Kendi « devlet devirme, rejim değiştirme » deneyimlerini NATO ve ABD hizmetinde şimdi Hong Kong’a taşıyorlar.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.