Hollanda’da sömürüye ve yasaklara karşı direnen köylüler ayaklandı. 

Hollanda’da devlet , mahkemelerin iklim değişikliği hedeflerinin gerisinde kaldığı gerekçesiyle verdiği ihlal kararlarının sonrasında, ülkenin çoğu bölgesinde karbon emisyonunu yüzde 70, hatta bazı bölgelerinde yüzde 95 azaltma hedefi koymuştu. Bu karar pek çok çiftliğin tamamen kapanması, pek çok insanın işsiz kalması ile eşanlamlı.

İnek çiftliklerini kapatacağız” diyerek 15 binden fazla çiftçinin işsiz kalmasına sebep olacak tasarıya karşı 45 gündür direnen Hollandalı çiftçiler dün polise gübre ve saman sıktı..

Köylülerin protestolarında, hükümetin iklim politikaları ile ilgili özellikle çiftliklerin olduğu köylerde azot salınımını azaltmak amacıyla getirdiği kısıtlamalar köylüleri ayaklandırdı.
Karar sonrasında tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylüler Hollanda’nın en can alıcı altı otoyolunu, plakalarını söktükleri çekici ve traktörlerle yolu kapatarak eylem gerçekleştirdiler.

Epe Belediyesi’nin önünde saman balyalarını yakan çiftçiler , başka kasabada da toplanarak yüzlerce traktörle ses getiren eylemler yaptılar.

Sosyal ağlarda paylaşın