“Hırsız değilim, katil değilim, tacizci tecavüzcü değilim, neden eve kapatılayım!”

Ev hapsinde tutulan öğretmen Pelin Akbaş Yeşil adalet için imza kampanyası başlattı

“Hırsız değilim, katil değilim, tacizci tecavüzcü değilim, neden eve kapatılayım! Ben sadece bir anne, bir öğretmen ve emekçiyim.”

Bir CD’deki “PLN” kodu nedeniyle ev hapsinde tutulan anaokulu öğretmeni Pelin Akbaş Yeşil, başlattığı ‘adalet’ için imza kampanyası başlattı.

“Hukuksuz ve asılsız bir suçlamayla Hatay’daki evimden gözaltına alındım. Bir gün Hatay’da, 4 gün İstanbul’da gözaltında kaldım. Hemen ardından hukuki hiçbir dayanağı olmayan bir dosyadan, hakkımda ev hapsi kararı verildi. Uydurulan bir dijital materyalde PLN şeklinde bahsi geçen bir şahsın ben olduğum iddiasıyla evim hapishaneye çevrildi. Ben PLN değilim! Pelin’im. Beni tanımlayabilecek pek çok şey var. Anneyim, öğretmenim, bir emekçiyim.”

Bu sözler örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 28 Ekim 2020’de önce gözaltına sonra da açığa alınan öğretmen Pelin Akbaş Yeşil’e ait.
Hatay’da yaşayan öğretmen Yeşil, İstanbul’da yapılan Halk Cephesine yönelik operasyonda polisin el koyduğu bir CD’de ‘PLN’ olarak kodlanan kişi olmakla suçlanıyor. Pelin Akbaş Yeşil hakkında örgüt üyeliği iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Kendisine komplo kurulduğunu söyleyip bu adaletsizliğe karşı bir imza kampanyası başlattı..

Pelin Akbaş Yeşil, EĞİTİM-SEN’in birçok eylemine katılarak haksızlıkları protesto etmişti.

Hakkında başka hiçbir suçlama olmayan Pelin Akbaş Yeşil, “Bu PLN benmişim. Artık bağlantıyı nasıl kurdular bilmiyorum. Bunu mahkemede dile getirdim. 3 yaşında kızım olduğu için ceza ev hapsine çevrildi. Bugün bilgisayara CD takan, flaş takan ortaokul öğrencisi bile girer bir şeyler oluşturabilir. Böyle hukuki olmayan suçlama olabilir mi? Benim evden bir kitap ve bilgisayarı aldılar. Ama bahsedilen sözde materyal İstanbul’da bir baskında ele geçirilmiş. Aldıkları kitap da ‘Mahir Hüseyin Ulaş Kurtuluşa Kadar Savaş’. Toplatma kararı varmış. Nereden bileyim ki ben? Alabiliyorsak yasak değildir diye düşünüyor insan.” dedi.

“Ben 6 yıl Eğitim-Sen Hatay Şubesinin yöneticiliğini yapmış bir insanım. Zulme uğrayanların yanında durdum, direnenleri destekledim. Bunun rahatsızlık verdiğini düşünüyorum açıkçası”

Yüksel Direnişçileri’ni desteklediği için sendikadaki görevinden de ihraç edildiğini söyledi.

Mardin ve Hatay’da 12 yıl anaokulu öğretmeni olarak çalıştıktan sonra 1,5 ay önce açığa alınan öğretmen Yeşil ev hapsine itiraz etti. Ancak sonuçsuz kaldı. İstanbul’da açılan dosyanın Hatay’a geldiğinden sonra, “Dava açılmadı henüz. Ortada hiçbir şey yok. Pandemi sürecindeyiz. Dışarı çıkmak için kısıtlı bir süre var. O sürede de kızımı dışarı çıkaramıyorum. O da benimle eve hapsoldu. Öğrencilerim de cezalandırıldı. Ben suçlu değilim, bir anne, bir öğretmen, bir emekçiyim. Ev hapsimin kaldırılmasını ve işime geri dönmeyi istiyorum.” diye konuştu.

Ülkemizde katiller, tecavüzcüler serbest bırakılırken, faşizme karşı mücadele edenler, haklarını arayan öğretmenler gözaltına alınıyor, tutuklanıyor, ev hapsine maruz kalıyor.
Aynı zamanda Yüksel Direnişçileride bugün hala tutuklu bulunuyor.
Mahkemeleri erteleniyor..
Faşizmin baskılarına, tutuklamalarına karşı sessiz kalmak yerine mücadele edenleri, emeğini ekmeğini savunan emekçileri desteklemek için:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfQfYscSph4a_uDemI__VPzF7YjelzYhCl7zqkP1pmXCeoGZw/viewform

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.