‘Hiçbir şüphe yok. Beyaz fosfor kullanılmış’

İngiltere’nin The Times gazetesinin Haseke’deki muhabiri Anthony Loyd’a konuşan 69 yaşındaki İranlı doktor Abbas Mansouran, tedavi ettiği 15-20 arası yaralıda beyaz fosfor yanıkları tespit ettiğini, bu kişiler arasında savaşçıların yanı sıra siviller ve çocuklar da olduğunu söyledi.

Bu zamana kadar sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerin dışında resmi bir açıklama veya haberin olmamasından dolayı « iddia » edildiği düşünülen Türkiye ordusunun kimyasal silah kullandığı artık su götürmez bir gerçek.

Bölgeden gelen kimyasal silah saldırısına uğramış çocuk fotoğrafları sosyal medyada herkesin gördüğü ancak teyide muhtaç bilgiler idi. Zira sosyal medyada buna benzer yanıltıcı haberler oldukça yaygın.

Ancak İngiliz The Times gazetesine konuşan İranlı doctor Abbas Mansouran’ın ifadeleri artık Kuzey Suriye’de kimyasal silah kullanıldığını belgeliyor.

Kimyasal silahı bu zamana kadar  emperyalizm kullanmış veya kullandırtmıştır. Dünyanın hiç bir yerinde kullanılan kimyasal silah emperyalizmin bilgisi dışında kullanılmamıştır.  AKP devletinin  kimyasal kullandığını ABD’nin bilmemesinin, ABD-AKP ilişkisini az da olsa bilen biri için imkansız olduğu sır değildir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.