HHB: MÜVEKKİLİMİZ ALİ OSMAN KÖSE HAKKINDA ADLİ TIP “KURUMU “”HAPİSHANEDE KALABİLİR”” RAPORU VERDİ!”

Müvekkilimizi sadece bir kaç hekimin görmüş olmasına rağmen 10 adet hekimin imzası bulunmaktadır. Yani diğer hekimler müvekkilimizi görmeden hazırlanan bir rapora imza atmıştır.Söz konusu rapor; tıp bilimine ve hekimlik etiğine aykırı bir rapordur. Adli
Tıp Kurumu siyasi bir kurum olduğunu bir kez daha göstermiştir. Hasta olan bir devrimci tutsak hakkında olumsuz rapor verilmiştir. Özensiz bir şekilde hazırlanan bu rapor yeniden düzenlenmeli ve ATK hekimleri hekimlik mesleğinin gerekliliklerini yerine getirmelidir.

MÜVEKKİLİMİZ ALİ OSMAN KÖSE HAKKINDA ADLİ TIP
“KURUMU “”HAPİSHANEDE KALABİLİR”” RAPORU VERDİ!”
MÜVEKKİLİMİZ HAKKINDA VERİLEN BU RAPOR TIP BİLİMİNE VE HEKİMLİK ETİGİNE AYKIRIDIR!

“Müvekkilimiz Ali Osman Köse, 64 yıllık ömrünün 37 yılını dört duvar”
arasında geçirmiş devrimci bir siyasi tutsaktır. Müvekkilimiz 2020 yılının haziran ayında destek açlık grevi eylemi yaparken bilincini kaybetmiş ve
hastaneye kaldırılmıştır.

O tarihten bu yana müvekkilimizin daha önceden de var olan rahatsızlıkları artmıştır. Yaşadığı bilinç kaybından sonra uzun süre tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdürmüştür. Şu anda da destek almadan yüreyememektedir. Ayrıca müvekkilimiz hafıza kaybı yaşamıştır. Şu anda da hayati derecede önemli olan ilaçlarının alması gereken saatlerini hatırlayamamaktadır.


Açıktır müvekkilimizin hapishane koşullarında tedavisinin tamamlanması
ve sağlığına tekrar kavuşması mümkün değildir. Bu nedenle tarafımızca Adli Tıp Kurumuna başvurularda bulunulmuştur. Adli Tıp Kurumuna yapılan başvurularımız nedeniyle müvekkilimize Tekirdağ Devlet Hastanesinde ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesinde çeşitli tetkikler yapılmıştır. Müvekkilimizin yakın tarihte hastane sevkleri esnasında özensiz davranılması nedeniyle Covid-19 testi pozitif çıkmıştır. Bu durum da sağlık durumunu daha ağırlaştırmıştır.

“Müvekkilimiz Ali Osman Köse, 3 Şubat 2021 tarihinde Adli Tıp”
Kurumuna muayene için götürülmüştür. Ancak burada müvekkilimizin anlatımıyla sadece bir kaç hekim görmüş ve özenli bir şekilde muayene
yapılmamıştır.

Müvekkilimiz hakkında Adli Tıp Kurumu raporunu 5 Şubat 2021 tarihinde
“hazırlanmış ve müvekkilimize yeni tebliğ etmiştir. Söz konusu rapora göre müvekilimizin “”tedavisinin hapishane şartlarında yapılabileceği ve infazına” devam edilebileceği belirtilmiştir.

“ATK raporunda müvekkilimizin kendisini “”simülatif bir şekilde yerlere”
attığı iddia edilmiştir. Bu nedenle desteksiz yüreyememesinin dikkate alınmaması gerektiği belirtilmiştir. Ayrıca söz konusu raporda; müvekkilimizi sadece bir kaç hekimin görmüş olmasına rağmen 10 adet hekimin imzası bulunmaktadır. Yani diğer hekimler müvekkilimizi görmeden hazırlanan bir rapora imza atmıştır.

Söz konusu rapor; tıp bilimine ve hekimlik etiğine aykırı bir rapordur. Adli
Tıp Kurumu siyasi bir kurum olduğunu bir kez daha göstermiştir. Hasta olan bir devrimci tutsak hakkında olumsuz rapor verilmiştir. Özensiz bir şekilde hazırlanan bu rapor yeniden düzenlenmeli ve ATK hekimleri hekimlik mesleğinin gerekliliklerini yerine getirmelidir.

HASTA TUTSAK ALİ OSMAN KÖSE SERBEST BIRAKILSIN!
HASTA TUTSAKLARA ÖZGÜRLÜK!
HALKIN HUKUK BÜROSU

Sosyal ağlarda paylaşın