Belçika’da Coronaya Karşı Türkü Gecesi!

Belçika’ da Corona şartlarına teslim olmamak için 27 Şubat Cumartesi günü canlı yayın yapıldı. Belçika Halk Gündemi ‘nin Facebook sayfasından yayımlanan türkü gecesine Tanar Çatalpınar, Nazmi Durak, Ünal Yıldırım, Kemal Kırık Ve Yunanistan Halk Korosu katıldı.

Program önceki gün (26 Şubat) ölüm yıldönümü olan Hasan Hüseyin Korkmazgil’ in ‘Acıyı Bal Eyledik’ şiiriyle başladı. Sonra Kemal Kırık sazı ve türküleriyle programa katıldı. Daha sonrasında ülkemizdeki ve Dünyada ki Corona şartları konuşuldu. Dünyanın hemen tamamında iktidarların halkı tecrit etmek ve asosyalleştirmek için bir araç olarak kullandığı Corona Virüsüne karşı Türkü Gecesi Nazmi Durak’ın Kanun dinletisiyle devam etti. Sonra ise Tanar Çatalpınar mızıka, bateri ve gitarı ile programa katıldı. Ünal Yıldırım türkülerini canlı bağlantıdan izleyenlerine ulaştırdı. Programın sonunda ise Yunanistan Halk Korosu türkülerini söyledi. Programın kapanışımda ise korona şartlarına teslim olunmaması, yalnızlaştırılma politikalarının reddedilmesi üzerine mesajlar verildi.

Corona salgınını kullanarak halkın ve insanların yalnızlaştırılmasına karşı bu tür geceler büyük bir önem taşıyor. Ülkemizde haftada ortalama 65 kişi intihar ediyor. Evlerine hapsedilen halk, korona korkusunun bilinçlice büyütüldüğü televizyon ekranlarının karşısında en fazla kendilerine yabancı dizilere, programlara mahkum edilirken insanlar kendilerinden birşey buluyorlar bu gecelerde.

https://youtu.be/T3Q478Px7wk

Sosyal ağlarda paylaşın