HHB Avukatı Oğuzhan Topalkara : Doğukan Çep’in siyasi ve polis bağlantıları vardı

Hasan Ferit Gedik’in katillerinden Doğukan Çep ortaya çıktı.

Çep’e Hasan Ferit Gedik davasında 35 yıl ceza verilmişti. Ama 5 yıldır yakalanmadı.

Hasan Ferit Gedik katillerinin yargılandığı davada sanıklar hep korundu. Yapılan saldırı adi bir asayiş suçu gibi gösterilmeye çalışıldı. Katillerin polis tarafından korunduklarını ispatlayan kamera kayıtları, ses kayıtları ortaya çıktı. Bir polisin temizlikçi kılığına girerek Hasan Ferit Gedik’in gömleğini çalmaya çalıştığı esnada yakalandığı da kameralara yansımıştı.

Mahkeme halkın avukatlarının büyük mücadeleleri ve hukuk savaşı sonrasında 35 yıl hapis cezası vermek zorunda kaldı.

Çep’in ortaya çıkmasıyla ilgili Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Oğuzhan Topalkara “mahkeme bunları suç örgütü olarak yorumlamaktan uzak durdu. Örgütü açığa çıkarmaya çalışmadı. Doğukan Çep’in siyasi ve polis bağlantıları olduğu belliydi” dedi.

Topalkara şunları söyledi:
“Hasan Ferit Gedik cinayeti davasında yargılananların birden fazla yaralama eylemleri vardı. Ancak tüm yargılama süreci boyunca bunların serseri olduğu ve eylemleri siyasi saikle değil, husumet ile yaptıkları gösteriliyordu. Hiyerarşik bağ ve emir komuta ile hareket eden bir örgüt vardı. Ama mahkeme bunları suç örgütü olarak yorumlamaktan uzak durdu. Örgütü açığa çıkarmaya çalışmadı. Doğukan Çep’in siyasi ve polis bağlantıları olduğu belliydi. Kullanılan bir örgüt olduğu açık. Bugün Doğukan Çep olayında ortaya çıkan şey bu. Birilerinin bunları kollamış, saklamış olduğu da açığa çıktı. Belki açığa çıkmayan çok fazla şey var. ‘Bunlar silahlı örgüttür, hiyerarşik ve siyasi bağlantıları vardır’ demedikçe bugün Doğukan Çep yarın başka biri kullanılmaya devam edecek.”

35 yıl ceza almış ama 5 yıldır yakalan(a)mamış bir katilin Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı cinayetinin hemen ardından elle koyulmuş gibi bulunup yakalanması da polisin katilleri koruduğunu gösteriyor….

Sosyal ağlarda paylaşın