HHB Avukatı Gökhan’la Görüştü: FAŞİZMİN “YİYORLAR” YALANI YİNE SAHNEDE!..

Halkın Hukuk Bürosu avukatları, bugün (29 Ağustos) ölüm orucunun 248. gününde olan Gökhan Yıldırım’a 5 dakikalığına ziyaret edebildiler.
Tekirdağ Şehir Hastahanesi Yoğun Bakım Kliniği’nde gerçekleşen ziyarette halkın avukatları, Gökhan’ın sağ ayağında ödem belirtileri gözlemlediklerini, sağlığına ilişkin diğer olumsuz göstergelerin devam ettiğini belirttiler.
Avukatların görüşmeden sonra yaptıkları açıklamadaki en önemli noktalardan biri ise, hastahane yönetiminin AKP faşizmiyle işbirliği içinde komplolar peşinde olduğu idi.

YİYORLAR DEMİŞTİ
ŞEVKET KAZAN DA… 12 EYLÜL FAŞİZMİNDEN BERİ SÜREN BİR YALAN BU…
Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Seda Şeraldı tarafından yapılan açıklama, faşizmin yine “yiyorlar” yalanına sarıldığını gösteriyor.
Tekirdağ Şehir Hastahanesi Sağlık Kurulu tarafından düzenlenen raporda ölüm orucu direnişçisi Gökhan Yıldırım’ın “800 kalori aldığı” ve “kilo aldığı” iddia edildi.
Oysa aynı hastahanenin bir süre önce düzenlediği raporda, Gökhan Yıldırım’ın 38.3 kilo olduğu yazılıydı.
“Yiyorlar” yalanı,
12 Eylül 1980 faşist cuntasının, 1984 ölüm orucunda kullandığı bir yalandı. Faşizm bu yalanı, iftirayı kullanmaya hep devam etti.
1996’da zamanın Adalet Bakanı Şevket Kazan da, ölüm orucu direnişçileri için “yiyorlar” dedi. 12 ölüm orucu şehidi, bu alçak yalanı ve alçak yalancıyı ezdi geçti.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bir süre önce Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevinde aynı alçakça yalanla saldırmıştı.
Şevket Kazan, AKP faşizminin yöneticilerinin hocalarından biridir.
Tarih, nasıl onu ezip geçtiyse, bugünküler de öyle ezilip geçilecektir.
Tekirdağ Şehir Hastahanesi’nin Sağlık Kurulu’na, Hipokrat’ı, Tıp Ahlakı’nı falan hatırlatmayacağız. Onların bu kavramlarla uzaktan yakından bir ilgisi yok çünkü. Onlar faşizmin bekçileri. Onlar tıbbın değil, faşizmin hukuksuzluğunun emrindeler.

  • Avukat Şeraldı’nın açıklamasının VİDEOSU:
Sosyal ağlarda paylaşın