Her Kesimden Aynı Talep Yükseliyor:
“Haklı demek yetmez, hakkını ver!”

İşten atılan belediye işçisi Turan Aktaş, “işimi geri istiyorum” diye başlattığı direnişin 1273. gününe ulaştı.
3 yılı aşkın süren direniş,
haklılığını, bizzat işten atan kuruma kabul ettirdi.
Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, iki hafta önce bir toplantıda yaptığı konuşmada, Turan Aktaş’ın haklı olduğunu ifade etti.

Haklı Olduğunu Kabul Etmek Yetmez; HAKKINI VER!
Muammer Keskin’in bu konuşmasından bu yana, direnişin ve direnişe yönelik destek eylemlerinin temel sloganlarından biri bu oldu: Hakkını Ver.

Destek Eylemleri Devam Ediyor

TAYAD’LI AİLELER, 10 Mayıs’ta Turan Aktaş’ı ziyaret ederek yanında olduklarını bir kez daha gösterdiler. Turan Aktaş’ı Şişli Belediyesi önündeki direniş yerinde ziyaret eden TAYAD’lılar, Turan Aktaş’ın işe geri alınmasının artık tartışılamayacak bir hak olduğunu belirttiler.

GRUP YORUM ÜYELERİ, 11 Mayıs’ta Şişli Belediyesi önünde direnen Turan Aktaş’ın yanındaydılar.
Yorum üyeleri, yaptıkları açıklamada şöyle dediler: “Turan Aktaş lütuf değil hakkını istiyor. Muammer Keskin “Turan Aktaş haklıdır” dedi; biz de diyoruz ki; ‘Haklı demek yetmez, hakkını ver!'”

DİRENİŞLER MECLİSİ de aynı gün, 11 Mayıs Perşembe günü, Turan AKtaş için bir basın açıklaması yaptılar. Çağlayan Adliyesi önünde gerçekleştirilen eylemde, “İŞİ EKMEĞİ VE ONURU İÇİN DİRENEN TURAN AKTAŞ İŞE GERİ ALINSIN!” denilerek bu talebi ifade eden bir pankart açıldı.

DEVRİMCİ İŞÇİ HAREKETİ, 9 Mayıs günü, Turan Aktaş’ın direnişini desteklemek için Şişli ve Mecidiyeköy’de 10 adet duvar gazetesi astı.

Haberin Videoları:
https://twitter.com/i/status/1656598504649773056

Sosyal ağlarda paylaşın