Hem 6 Ay Boyunca İşkenceye Uğradı, Hem de Hapsedilmeye Devam Ediliyor

Ayten Öztürk’ün mahkemesi 21 Şubat’a ertelendi.

898 rakamı ülkemizde bir gerçeğin açığa çıkmasını sağladı.

Ülkemizde gayrı resmi işkence üslerinin varlığı artık çok geniş kesimler tarafından biliniyor.

Ayten Öztürk’ten önce onlarca belki de yüzlercesinin geçtiği işkencehanede öylesine insanlık dışı öylesine vahşi işkenceler yapılıyor ki, işkenceye uğrayanlar bir daha aynı muameleye maruz kalmak korkusundan hiç kimseye hiç bir şey paylaşmaya cesaret edememişti. Ama Ayten Öztürk işkencecilerin heveslerini kursağında bıraktı direnerek ve derhal uğradığı işkence ile ve yaşadıkları ile ilgili hatırladığı tüm detayları avukatları aracılığı ile basına duyurdu.

Evet Ayten Öztürk 6 ay boyunca tüm insanlık dışı işkencelere maruz bırakıldı. İşkence ile istedikleri sonucu elde edemeyenler Ayten’i boş bir arazide siyasi şube polislerine teslim ettiklerinde vücudunda 898 yara vardı.

Alel acele savcılığın tutuklattırdığı Ayten Öztürk’ün durumu öylesine kötüydü ki Hapishane yönetimi kabul etmedi: “önce tıbbi rapor istedi”. Yaşamını kaybederse sorumluluk sahibi olmak istemediklerinden yapmışlardı bunu.

10 yılı aşkın süredir ülke dışında bulunmasına ve hakkındaki tek davanın da düşmesine rağmen çıktığı 3.duruşmada da tutukluluğuna devam kararı verildi.

İŞKENCE MERKEZLERİ İLE İLGİLİ HİÇ BİR GİRİŞİMDE BULUNULMADIĞI GİBİ İŞKENCE DE YOK SAYILDI

Ayten Öztürk mahkemesi işkenceyi, adam kaçırmayı aklayan bir davaya dönüştürülmek isteniyor. Savcı Ayten Öztürk’ün yaralarına bakmadığı gibi mahkeme başkanı da bakmadı. Ayrıca mahkemelere getirilmediği yetmezmiş gibi Ayten Öztürk başından geçenleri anlatınca segbis bağlantısı kesiliyor(!) ve “arıza” olduğu söyleniyor.

Hakkında örgüt yöneticiliğinden dava açılan Ayten Öztürk, bu iddiayı ispatlayan hiç bir delil kanıt olmamasına rağmen bu iddiadan tutukluluğuna devam kararı verilirken, uğradığı işkence raporlar ve üzerindeki yaralar ile delilli  ve kanıtlı olmasına rağmen henüz hiç bir dava açılmış değil.

Davanın ertelenmesi ile ilgili HHB resmi twitter hesabından atılan twitten şöyle dendi:

“Müvekkilimiz Ayten Öztürk’ün tutukluluğunun devamına karar verildi. 898 yara ve 6 ay boyunca yapılan işkence yine görmezden gelindi.Duruşma 21 Şubat’a ertelendi.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.