Helin Bölek’in Cenaze Töreni Programı

Grup Yorum emekçisi-solisti Helin Bölek 3 Nisan sabahı 288 gündür sürdürdüğü ölüm orucu direnişinin ardından şehit düşerek ölümsüzleşenler kervanını ismini yazdırdı. Helin Bölek’in cenaze töreni için 4 Nisan Cumartesi günü saat 11.00‘de çalışmalarını yürüttüğü İdil Kültür Merkezi önünde bir araya gelinecek. Okmeydanı Cemevi‘nde yapılacak cenaze merasiminin ardından Helin’in naaşı saat 14.00’te Feriköy Mezarlığında düzenlenecek törenin ardından defnedilecek.

Grup Yorum tarafından halkımıza yapılan çağrı ile 4 Nisan günü gerçekleşecek Helin Bölek’in cenaze törenine katılma çağrısı yapıldı.

Helin Bölek 288 gündür bedenini açlığa yatırarak, AKP hükümetinin halkın sanatına karşılık olan düşmanlığına dur demek ve halkın sanatının önünde hiç bir engellin olamayacağını yaptığı ölüm orucu direnişiyle tarihe ismini yazdı. Helin bu halkın evladıydı. Henüz 28 yaşındaydı. AKP hükümetinin, üst üste yaptığı baskın, tutuklama, konser yasaklarına, Grup Yorum üyelerinin işkence ile tutuklanmasına, oluşturulan listelere isimlerinin eklenmesi, üyelerinin serbest bırakılması, konser yasaklarının kalkması için 288 gün boyunca aç bedeniyle siper oldu Helin. Helin Bölek, ezilen, sömürülen, zulme uğrayan halkların adına ölüm orucuna yatırdı bedenini. Helin’i sahiplenmek tüm halkımızın görevidir.

Halkımızın evladı, bizden biri olarak bizim için direnen Helin’i son yolculuğuna uğurlamak bugün bizim görevimizdir. Grup Yorum’un çağrısına kulak verip Helin’i son yolculuğuna hep birlikte uğurlayalım.

Halkımız onurlu bir evladını daha yitirdi. Halkımızın başı sağ olsun. Helin’imiz Devr-in Daim olsun.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.