Cenaze Engelleyen AKP Faşizmin Gerçeği

Ölüm orucu direnişinin 288. gününde ölümsüzleşen Helin Bölek’in cenaze töreni için halk Okmeydanı Cemevi önünde bir araya geliyor. Cemevi polis tarafından ablukaya alınarak mahalleye girişler engellenmeye çalışılıyor.

Sonra gözaltılar yapıyor başedemeyince de yolda sürekli yol kesip cenazeyi kaçırmaya çalışıyorlar. Ccenaze arabasının şoförünü, takip eden araçların şoförlerini gözaltına alıyorlar.

Canlı yayın video’sundan, “arkadaşlarımız gözaltında, cenazemizi kaçırmaya çalışıyorlar, helinimiz bizim onurumuzdur, avukatlarımız şuanda polis ile tartışma halindeler, Helin’in vasiyetine engel olmaya çalışıyorlar, duyan herkesi Helin’imizi sahiplenmeye çağrıyoruz, şuan üçüncü kez önümüz kesildi dolma bahçe tünelin önündeyiz, bahaneleri ise korona virüsü, ailesiyle tartışıyorlar, utanmadan Helin’in annesine Aygül ablamıza bağırarak konuşuyor, onlarda biliyorlar Okmeydanında bizi çok büyük bir kitle bekliyor… “ denildiği duyuluyor.

Halkın Hukuk Bürosu’ndan gelen açıklama şöyle: Helin Bölek henüz yıkanmadı, cenaze konvoyunun kolluk tarafından zorla götürüldüğü Feriköy’de gasilhane yok. Ölülere zulmedenler, cenazelerden korkanlar müvekkilimizin vasiyetinin yerine getirilmesini engelliyor.

AKP’nin polisleri halkın sahiplenmesinin önüne geçmek için Okmeydanı mahallesinde terör estiriyor. Kanun da benim, hukuk da benim, allah da benim diyen bir zihniyet. Dirisine saygısı yok, ölüsünden korkuyorlar. Zulmü arttırıyorlar korktukça.

Gelen yine bilgilere göre cenazenin mezarlığa giden yolunu kapatan AKP’nin ahlaksız polisi,yolun açılmasını isteyen 25 kişiyi işkence ile gözaltına aldı ve orda bulundukları yerde polis minibüsü içinde işkenceye devam ediyorlar.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.