Helin Bölek sonsuzluğa uğurlandı….

3 Nisan Cuma günü 288 günlük ölüm orucu direnişi sonucu Helin Bölek şehit düştü. Yoldaşları yakınları sevenleri Helin’i uğurlamak için son bir kez olsun yüzünü görmek için Armutlu’ daki direniş evine aktı. Helin son nefesini Ayçe İdil Erkmenler’ in yolundan gitmenin onuruyla verdi.Yoldaşları kızıl karanfil serdi Helin’in üzerine.

Helin’ in 30 kiloluk bedeni ilk önce son bir kez direnişine ev olan Armutlu sokaklarında gezdi. Helini yoldaşları omuzladı ve sloganlar eşliğinde, öfkeyle, kinle, özlemle taşıdılar cem evinin bahçesine.. Arkadaşları Grup Yorum türküleri söyleyerek Helin ‘in vasiyetini yerine getirdiler. İbrahim’i getirdiler Helin’in başına, yoldaşına son bir kez baktı. Son kez veda etti Helin’e. Ve orada toplananlara seslendi İbrahim. Zorlukla soluk alıyordu, belki canı çok yanıyordu ama tüm gücünü toplayarak “Yaşasın Ölüm Orucu Direnişimiz” dedi.

Gece boyunca bir an bile ayrılmadı yoldaşları Helin’ in başından.Helin’in başında kızıl bayraklar ile nöbet tutuldu, büyük bir ateş yakıldı morgun önünde, sloganlar atıldı, türküler söylendi. Halk çocuklarının cenazelerinde çok nöbet tutmuştur Helin, şimdi Helin için nöbet tutuluyordu cem evinin bahçesinde halk çocukları. Bu sırada Akp’ nin katil polisleri sürekli cem evini taciz etti.

Ertesi gün Okmeydanı Cemevine ve İdil Kültür Merkezine çağrı yapıldı ama sabah saatlerinde Okmeydanı metal yığınları tarafından sarıldı.. İdil Kültür Merkezi önünden Grup Yorum üyesi Meral Hır işkence ile kaçırılarak gözaltına alındı.

Helin’i Okmeydanı’na getiren cenaze arabasının önü kesildi defalarca tehditler, hakaretler, gözaltına alırız, işkence yaparız. Arabanın içerisine gaz atarız tehditleriyle cenaze Okmeydanı’ na gitmeden Feriköy mezarlığına götürüldü . Akp iktidarı acizliğini her an göstermeyi başarıyor. Helin’ in 30 kilo kalmış bedeninden bile korkuyorlar. Çünkü biliyorlar ki o 30 kiloluk beden 288 günlük iradeyi ve başeğmemeyi temsil ediyor.

Helin’in cenazesi Feriköy mezarlığına götürüldü, mezarlıkta annesine tehditler hakaretler devam etti. Yoldaşları mezarlığa bırakılmadı. Cenazeye katılmak isteyen 18 kişiyi eli kanlı polisler gözaltına aldı. Gasilhanesi olmayan bir mezarlıkta Helin’i yıkayın dediler. Bir araç getirdiler. Annesi Helin’i arabanın içerisinde yoldaşları ile yıkadı.

Helin’in mezarı başına gelmek isteyen, arkadaşları, yoldaşları, sevdikleri, Feriköy’e bırakılmadı oturma eylemi yaptılar, işkenceci katiller Helin’in yoldaşlarını gözaltına aldılar. Mezarlık önüne gelen kitleye gaz bombaları attılar, işkence yaptılar, tomalar ile ağır basınçlı kimyasal su sıktılar.

Helin defnedilirken sol yanına karanfil kondu ve Helin sol tarafındaki karanfille toprağa Defnedildikten sonra üzerine çiçekler ve gelinlik kondu. Aygül anne “ Zulmünüzde boğulun” dedi Helin’ in cenazesine bile saldıran alçak iktidara. Yoldaşları Helin için “Bize Ölüm Yok” ve “Halkımızın Gelini” ni söyledi mezarı başında.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.