Dünya Avukatlar Günü’nde İKİ AVUKAT ÖLÜM ORUCUNDA

Ölüm Orucundaki Helin Bölek şehit düştü.
Aradan iki gün geçmeden, iki Halkın Avukatı, ölüm orucuna başladıklarını açıkladılar.

Daha doğru bir deyimle, biri iki aydır, diğeri 3 aydır süresiz açlık grevinde olan iki avukat, Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal, süresiz açlık grevini ölüm orucuna çevirdiklerini açıkladılar.

Bu gelişme, ÇHD İstanbul Şubesi tarafından yapılan açıklama ile duyuruldu. Açıklamaya göre, ÇHD İstanbul Şube Yöneticisi olan Ebru Timtik ve ÇHD üyesi Aytaç Ünsal, 5 Nisan Avukatlar Günü itibariyle ölüm orucuna başladılar.
Ebru Timtik halen açlık grevinin 94. gününde. Aytaç Ünsal ise 63. gününde.

Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının ölüme yatması ilk değil.
2000-2007 döneminde, yedi yıl süren büyük ölüm orucu direnişinin son döneminde de Halkın Hukuk Bürosu avuukatlarından Behiç Aşçı ölüm orucuna başlamıştı ve 293 gün süren ölüm orucunun sonunda iktidarın hapishanelerde tecriti kaldırmayı kabul etmesi üzerine ölüm orucuna son verilmişti.

Yine tarihi bir rastlantı; avukat Behiç Aşçı da 293 gün süren ölüm orucuna yine bir Dünya Avukatlar Günü’nde, 5 Nisan 2006’da başlamıştı.

Onlarca Yıl Hapis Cezasına Çarptırılmışlardı
Avukat Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal, ÇHD’li diğer avukatlarla birlikte haksız. hukuksuz bir yargılama sonucunda toplam 159 yıl hapis cezasına çarptırıldılar ve itirazları da yine tamamen keyfi şekilde reddedilmişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nin 8 Ekim 2019’daki ret kararıyla avukatların hakkındaki haksız, hukuksuz hüküm, kesinleşmiş oldu.
Ebru Timtik’e 13 yıl 6 ay, Aytaç Ünsal’a ise 10 yıl hapis cezası verilmişti.

Süresiz açlık grevindeki ve ölüm orucundaki avukatlar, adalet istiyorlar.
Kendilerine verilen cezaların bozulmasını ve tahliye edilmelerini isterken, aynı zamanda ölüm orucunda olan Grup Yorum üyelerine de destek veriyorlar.
Bir talepleri de, Grup Yorum’un taleplerinin kabul edilmesi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.