HDP’ye silahla saldıran kişi ‘çevreyi rahatsız etmek’ten tutuklandı!

HDP İstanbul İl Örgütü önünde 7 el ateş eden Mehmet Salih Hisar, ‘Ruhsatsız silah kullanma’ ve ‘Çevreyi rahatsız etmek’ gerekçeleriyle tutuklandı.

HDP’ye yaptığı saldırının ardından derhal Beyoğlu emniyet müdürlüğüne girmesi saldırının ne çeşit bir saldırı olduğu konusunda şüpheye yer bırakmıyor. Türkiye faşizminin tarihinde muhaliflere karşı kullanageldiği tehdit ve gözdağı  özellikle AKP faşizminin yönetememe krizinin derinleştiği bu zamanlarda sıklıkla kullanılıyor. Sadece devrimci demokrat ilericilere değil AKP’nin iktidarını güçsüzleştiren düzen muhalefeti de AKP’nin baskı ve tehtidinden nasibini alıyor. Buna tüm muhalefet partileri dahil. Hepsinin yakın geçmişte tehdit edilmişliği vardır.

Kayseri’den İstanbul’a gelerek 2 gün boyunca keşif yaptıktan sonra HDP İstanbul Beyoğlu’ndaki il binası önünde 7 el ateş ederek gövde gösterisi yapan saldırgan, çevreye rahatsızlık vermesi sebebiyle tutuklandı. Bir kaç gün tutuklu bırakıp serbest bırakılacağı kesin. Zira sadece ruhsatsız silah ve çevreye rahatsızlıktan tutuklanmasından belli böyle olacağı.

15 Ocak tarihinde yaptığı saldırı sonrasında Beyoğlu emniyet müdürlüğüne giren Salih Hisar 4 gün gözaltında kaldı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.