HDP’ye saldırı: İnegöl ilçe binası kundaklandı

HDP’nin Bursa İnegöl ilçe binası dün sokağa çıkma yasağının uygulandığı gece saatlerinde saldırıya uğradı. Binaya giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler koltukları masaların üzerine yığarak ateşe verdi. 

AKP faşizminin kendine muhalif olanlara saldırıları bitmiyor. Bu saldırıların şekli, biçimi değişiklik gösterse de kollayanının, himaye edenin, hatta örgütleyenin bizzat AKP faşizmi olduğu biliniyor.

HDP İlçe Eşbaşkanı İpek Akman “Binamızın sokağında polisler oluyor. Hiç mi geleni gideni görmediler?” diye sorarak aslında saldırının gerçek sorumlusunun kim olduğunu da dile getirmiş oluyor. Evet POLİS.

İlçe binası ve çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarına polisin el koyduğunu söyleyen Akman, şöyle devam etti: “Sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen birileri parti binamıza kadar gelip yakıyor. Parti binamızın bulunduğu sokakta polisler oluyor. Hiç mi geleni gideni görmediler? Yangına müdahale edilmemesi ve binaya girenin görülmemesi şüpheli bir durum” dedi.

Aylardır köşe bucak ceza kesecek adam arayan AKP’nin polisi gece yarısı sokakta gezenleri görmemesi mümkün değil. Belli ki bu saldırıyı yapan ya polisin kendisi, ya da koruyup kolladığı faşist çeteler. Yani her iki ihtimalle de saldırıyı yapan AKP İKTİDARI!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.