19 yıl sonra tahliye edilen Filistinli tutsak cezaevi kapısında gözaltına alındı

İsrail siyonizminin yöntemleri ile AKP faşizminin yöntemleri ne kadar da benzerlik gösteriyor.

İsrail polisi, 19 yıllık Tutsaklıgın ardından bugün tahliye edilen Filistinli Malik Bukeyrat’ı cezaevi kapısında gözaltına aldı. Bukeyrat’ın işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan aile evine de bu sabah baskın düzenlendiği öğrenildi.

Filistin Esirler Cemiyeti Basın Sorumlusu Emani Sarahne, İsrail’in güneyindeki Necef (Negev) Çölü bölgesinde yer alan Negev Hapishanesi’nde 19 yıllık mahkumiyeti sona eren Bukeyrat’ın serbest bırakıldığını belirtti.

Sarahne, Bukyerat’ın henüz serbest bırakıldığı anda cezaevi kapısından yeniden gözaltına alındığını ifade etti.

Ülkemizde de benzeri olaylar sürekli yaşanmakta. Es kaza mahkemelerden AKP faşizminin istemediği yönde karar çıktığında, “yargı bağımsızlığı” yalanını rafa kaldırarak, tüm keyfiliği ve zorbalığı ile hemen müdahale ediliyor. Serbest bırakılanlar daha serbest bırakılma kararı alınan mahkemeden çıkmadan bir başka mahkemeye tutuklama kararı çıkarttırarak hapse attırıyorlar. Kimini ise AKP faşizminin en iyi ilişkiler içerisinde olduğu İsrail devleti gibi hapishanenin çıkışında gözaltına alıp tekrar tutuklayana kadar bırakmıyor.

İsrail devleti de Türkiye devleti gibi ABD işbirlikçisi. İki ülke de ABD’nin bölge karakolu görevi yürütmekte. Kendilerine karşı olana, muhalif, devrimci olana tavırları benzeşmekte.

İşgal altındaki Batı Şeria’nın Beytullahim kentinde askeri bir kontrol noktası sırasında 2001 yılında gözaltına alınan Bukeyrat, İsrail hedeflerine saldırı düzenlediği iddiasıyla tutuklanmıştı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.