HDP’den TÜSİAD’a Ziyaret!

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli öncülüğündeki bir heyet, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’ni (TÜSİAD) ziyaret etti.

HDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Eş Genel Başkan Temelli, Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, TÜSİAD’a ziyarette bulundu.

Ziyaretin, “Kayyım Darbesi, Demokratik Anayasa, Yargı Reformu ve Demokrasi İttifakı” görüşmeleri çerçevesinde yapıldığı bildirildi.

HDP bundan önce de bir çok kez TÜSİAD ile görüşmüştü.

Kayyım saldırısı ile ilgili HDP’nin AKP’yi şikayet ettiği TÜSİAD ile ilgili çok kısa bazı hatırlatmalarda bulunmanın çok faydalı olacağını düşünüyoruz.

-12 eylül faşist cuntasının  baş destekçisi

-Tescilli işçi düşmanı

-Patron örgütü

-Ülkede yaşanan iş cinayetlerinin sorumluları patronların birliği

-Ülkemizdeki açlığın yoksulluğun ve adaletsizliğin sorumlusu

-Bu güne kadar ölen öldürülen devrimcilerin tamamı onlar için öldürüldü. Onların düzeni devam etsin diye kıyıldı onca insanın canına. Onlar daha fazla zengin olsun diye yaşadığımız ve yaşanan adaletsizlikler.

-12 eylülden önce MHP’li faşistleri beslemiş ve devrimcilerin katledilmesi için her türlü desteği sunmuştur.

-Yine erdoğan’ın bir toplantıda 15 temmuz darbe girişimi ile ilan ettiği OHAL’den sonra işçilerin grev yapamadığını, grev yapmalarının yasaklandığını dile getirmiş ve bu hizmetlerinden dolayı TÜSİAD’dan daha fazla destek istemiştir. Bugün yaşanan tüm grev yasakları, işten atmalar, sendikasızlaştırma, asgari ücretin açlık sınırının altında olması, iş cinayetleri gibi tüm eşitsizlik ve adaletsizlikler TÜSİAD üyelerinin daha fazla kazanması içindir.

-TÜSİAD zenginleştikçe halk yoksullaşır. Onların kasası doldukça halk aç kalır. TÜSİAD için gündüz olan halk için gecedir, karanlıktır…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.