HDP Yürüyüşüne Polis Saldırdı

HDP’lilere polis saldırdı. Edirne’den Hakkari’ye kadar yapılacağı öngörülen yürüyüşün başlangıç noktasına gelen polis demokratik ve yasal haklarını kullanmak isteyen kitleye vahşice saldırdı. Sokak ortasında insanlara işkence yapan polis onlarca HDP’liyi gözaltına aldı.

Günler öncesi iki HDP milletvekili ve bir CHP milletvekili, milletvekillikleri düşürülmesinden dakikalar sonra tutuklanmışlardı.

HDP milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları, CHP milletvekili Enes Berberoğlu’nun AKP iktidarının keyfiliğine yeni bir örnek olacak şekilde, bir oylama ile milletvekilleri düşürüldü, aradan dakikalar geçmeden gözaltına alındılar oradan da tutuklandılar. HDP milletvekillerinin tutuklanması üzerine bir yürüyüş yapma kararı almıştı.

HDP’nin yürüyüş kararını duyurmasının ardından gerek AKP’lilerce gerek AKP medyasınca provokatif haberler yapıldı, daha yürüyüş duyulur duyulmaz terorize edildi. Yürüyüşün başlatılacağı Edirne kenti ise polis ablukası altına alındı. Edirne Valiliği’nin HDP’nin yürüyüşü dolayısıyla iki gün önce aldığı karar doğrultusunda kente girişler sınırlandırıldı.

Yürüyüşün başlayacağı Edirne’ye gitmek amacıyla farklı illerdeki toplanma yerlerinde polisin saldırılarından sonra Pervin Buldan “yürüyüşümüze engel olamayacaklar” açıklaması yaptı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.