22 Aylık Direniş Zaferle Sonuçlandı: Türkan Albayrak

Türkan Albayrak 22 ay boyunca işini geri almak için sokaklarda direndi. “Direnen Kazanır” sözünün doğruluğu bir kez daha kanıtlandı. Albayrak Sarıyer İlçe Sağlık Müdürlüğü’ nde ki işine geri döndü.

5 Ağustos 2018 tarihinde hiçbir tazminat ödenmeden “Güvenlik ve Arşiv Araştırması” sebebiyle işten çıkarılan Albayrak , 3 Eylül’ de başlattığı eylemi ,22 ay boyunca her türlü şartta sürdürerek işine geri dönmeyi başardı. Her türlü polis saldırısına, gözaltına ve her koşula rağmen direnen Albayrak “Ben işimi geri istiyorum, suçlu değilim” diyerek kararlılıkla eylemine devam ettiğini dile getirdi. Direnişini zaferle sonuçlandırdıktan sonra ise Albayrak  “Faşizme karşı direnilebileceğini, kazanabileceğini görmek mutlu ediyor” dedi. 

Çevredeki yurttaşların uzaktan kendisine baktıklarını fakat polisin tehditleri yüzünden bir şey yapamadığını dile getiren Türkan Albayrak “Direndiğimi görmek yurttaşların hoşlarına gidiyordu. Çünkü herkesin yapamadığı ama yapmak istediği bir şeyi yapıyordum. İş arkadaşlarım ilk günlerde parkta oturuyorlardı fakat daha sonra polis ben gelmeden parkı boşaltmaya başladı. Bazen çevredeki insanlar gözaltına alınmama karşı çıktı, müdahale etti fakat onları da gözaltına almakla tehdit ettiler.” dedi.

Ayrıca direnişi kazandığında da çevresindeki insanların sevindiğini belirten Albayrak  “Aslında sevinmelerinin nedeni benim işime geri dönmem değil, onlar için umut olmamdır.  İnsanlar benim kazanımımla aslında hakları elinden alınınca ne yapacaklarını gördüler” dedi.

22 ay boyunca meydanlarda direnen Türkan Albayrak, direnişin zaferi getirdiğinin günümüzdeki önemli örneklerinden biri. Hukuksuz bir şekilde gasp edilen hakları için 641 gün boyunca meydanlarda direnerek haklarını geri aldı Türkan Albayrak. Sadece direnmekle kalmayıp, etrafındaki herkese ancak direnirsen kazanabilir deyip umut oldu bu direniş . Bu ve bunun gibi haklı direnişleri büyütmek, bu direnişlerin içinde olmak hak ve adalet mücadelesinin büyümesini sağlayacaktır. Bu da faşizmin yıkılmasını…

22 ay direndi ve kazandı - Yeni Özgür Politika
Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.