Haydarpaşa Garı Peşkeşi Protesto Edildi

TCDD’nin tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci Garı’nın atıl depo sahaları bölgesini kiralamak için açtığı ihalede İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni (İBB) eleyerek ihaleyi eski bir İBB çalışanı da olan Okçular Vakfı’nın kısa süre öncesine kadar genel müdürlüğünü yapmış 33 yaşındaki Hüseyin Avni Önder’e ait Hezarfen Danışmalık Limited Şirketi’ne verdi.

Haydarpaşa Dayanışması HDP milletvekilleri Oya Ersoy ve Musa Piroğlu ile TİP milletvekili Erkan Baş’ın da katıldığı bir protesto gerçekleştirdi. Haydarpaşa Garı önünde yapılan protestoda bir basın açıklaması yapıldı.

Okunan açıklamada:

“Haydarpaşa ve Sirkeci Gar sahasındaki bazı alanlar ve Üzerindeki yapılar, TCDD tarafindan “sözde” kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere kiralama ihalesine çıkarılmış, 2. Oturuma kalan İBB şirketleri ortaklığı davet bile edilmeden, sudan bahanelerle ihaleden elenerek, ihale adrese teslim bir biçimde, Okçular Vakfi eski müdürünün şirketi Olan Hezarfen Danışmanlık’a verilmiştir.

Öncelikle belirtmek isteriz ki; Haydarpaşa ve Sirkeci Garla” ve geri sahaları bir bütündür. Hiçbir şekilde asli fonksiyonuna, kamusal yarar ve kullanıma aykırı bir şekilde kullanılamaz, bölünemez, parçalanamaz, kiralanamaz ve satılamaz.

Daha da önemlisi İstanbul’un en önemli kimlik öğelerinden olan Haydarpaşa ve Sirkeci Garları, gelecek kuşaklara önemini, bütünselliğini ve işlevini koruyarak taşmakla yükümlü olduğumuz varlıklardır.

Deprem gerçeğiyle bir kez daha yüz yüze gelen kentimizde; Sirkeci Garı, Haydarpaşa Garı, liman, iskele ve geri sahalarının Olası afet anında özellikle deniz ile bağlantısı açısından kentimizin lojistiği, ihtiyaçlarının sağlanması ve tahliyesi konusunda taşıdığı hayati önem, açık ve reddedilemez bir gerçek olarak ortadadır” denildi.

Kuzey Suriye işgali günlerdir ülkemizin ilk gündem maddesi. Öyle ki Suriye ile yatıp Suriye ile kalkar oldu tüm ülke.  Tüm dünyanın da önemli gündem maddelerinde ilk sıraları alan Suriye meselesi devam ederken, AKP iktidarı ve çevresi Suriye gündemini fırsata çevirerek soygun ve talana devam ediyor.

Ülkemizde devlet ihalelerinde yolsuzluk eksik olmaz. Dost, akraba ve  yandaşların kollandığı herkesin bildiği bir gerçektir. Özelleştirmeler ve devletin mütahit eliyle yaptıracağı işler ihale yoluyla verilir.  Ve bu ihalelerin tamamında tek yöntem vardır: “yolsuzluk”.

İBB’yi dahi usulsüz bir şekilde eleyecek kadar gözünü karartan AKP soygunculuğu kural tanımıyor. Yolsuzluğa uygun şekilde yapılmış ihale yasalarına  uyma gereği dahi duymuyor AKP iktidarı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.