Almanya Bremen’de Esrarı Yasallaştırmak İstiyorlar

BREMEN PARİTAETİSCHER DERNEĞİ ESRARI YASALLAŞTIRMAK İSTİYOR

Bremen`de bulunan Paritaetischer Sosyal Yardım Derneği, 18 yaşını doldurmuş insanların esrar ve diğer uyuşturucuların kullanmasının yasal olması için hazırladığı dosyayı Senatoya sundu. Hazırlanan dosyada reşit olan insanların uyuşturucuyu şahsi tüketimleri için kullanmalarının yasal olması talep ediliyor. Hazırlanan dosyada eroin ve kokain kullanıcılarına yardımın da arttırılması isteniyor.

Bremen Pariraetischer Sosyal Yardım Derneği, Senatoya sunduğu dilekçeye gerekçe olarak uyuşturucu kontrolünü sağlamak ve kullanıcılar üzerinde baskı oluşturarak suç oranını düşürmek olduğu yönünde.

Çalışma Odası Üyesi Regine Geraedt uyuşturucu “kullanımın suç olmaması gerekir” dedi. Bağımlıların hasta ve kişisel başarısız insanlar, bireysel suçlular olmadığını söyledi.

Bremen Pariraetischer Sosyal Yardım Derneği`nin Senatoya sunduğu uyuşturucunun reşit olma yaşından itibaren serbest bırakılması kanun tasarısı önerisi için, Bremen’de yaşayan Türkiye’lilerden tepkiler geldi. Uyuşturucunun legalleştirilmeye çalışılmasının, insanların devlet eliyle zehirleneceği ve bunun üzerinden milyarlarca kar edeceği yönünde tepki gösteren Türkiye’liler, verilen dilekçeye karşı imza kampanyası, protesto faksı gibi tepkiler vermeye hazırlanıyorlar.

Eğitimde bilginin 9. sınıf seviyelerine düştüğü yakın zamanda basına yansıyan Almanya’da, gençlere devlet desteği ile uyuşturucu kullanımı teşviki eğitim politikasının bilinçli olduğunu düşündürüyor. Uyuşturucuyu sorun olarak görüp, eğitimde gençliğin refahı, sağlık ve sosyal düzenleyici politikalar yaratmak, uyuşturucuyu önleme hizmetleri geliştirmek yerine, legalleştirmeye çalışmak için çaba sarf etmek bir devletin niteliğini gösteriyor.

Paritätische tarafından pozisyon gazetesinde yapılan taleplerin çoğu, Kırmızı-Yeşil-Kırmızı devlet hükümetinin koalisyon anlaşmasında da yer alıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.