Hastanede 6 günde 2 kilo kaybederek 39 kiloya düştü

Sibel Balaç Ölüm Orucu direnişinde 270’inci gününde.

Avukatlarının infaz erteleme talebi üzerine rapor hazırlanması için hastaneye götürülen Sibel Balaç getirildiği günden itibaren 2 kilo daha vererek 39 kiloya düştü.

Sibel Balaç şu anda Dışkapı Yıldırım Bayezit Hastanesi’nin Mevki Ek Binasında bulunan mahkum koğuşunda, havasız, tuvalet kokan, pis bir hücrede tutuluyor.

Hastaneye götürüldüğü 6 Eylül tarihinden beri çok çeşitli tahliller yapılıyor. Bu tahliller nedeniyle Sibel Balaç oldukça yoruldu ve kilo kaybı hızlandı.

Ayaklarında, bacaklarında hissizlik, ağız içinde yaralar mevcut.

En son aldığımız bilgiye göre tetkikler 14 Eylül Çarşamba günü sona erecek.

Hızla kötüleşen bu sağlık durumu ile hapishanede kalamayacağı çok açık iken suç örgütü faşist AKP iktidarı Sibel Balaç’a işkence yapıyor.

AKP faşizmi yaptığı haksızlıklara adaletsizliklere karşı gerçekleştirilen direnişler karşısında çaresiz. Yok sayma ve zorla müdahaleden başka hiç bir çare bulamayan suç örgütü AKP diğer ölüm orucu direnişçilerine yaptığı gibi Sibel Balaç’a da işkence yapıyor.
Dışkapı Hastanesi Sağlık Kurulunun bir an önce raporunu açıklaması, Sibel Balaç’ın Adli Tıp Kurumuna sevkinin hızla gerçekleştirilmesi ve hakkında savcılıkça infaz erteleme kararı verilmesi gerekmektedir.

Sosyal ağlarda paylaşın