Alman İstihbarat Örgütü’nün önünde eylem: 129ab yasaları kaldırılsın!

Tarihi tam 200 yıl öncesine dayanan anti-demokratik 129 yasaları ile ilgili sitemizde yayınladığımız yazı dizisini okumanızı öneririz. 3 bölümlük yazı dizisi 129, 129a ve b yasalarının tarihçesini ve aslolarak kimlere karşı kullanıldığını anlatıyor:

https://gercekhaberajansi.org/129-a-b-karsi-devrim-yasasi/

“Faşist 129 Yasası Kaldırılsın” Komitesinin çağrısıyla 11 Eylül 2022 tarihinde Almanya’nın Köln şehrinde bulunan Anayasayı Koruma Örgütü’nün merkezi önünde eylem gerçekleştirildi.

Irkçı faşist örgütlenmeleri kuran, eylemlerini örgütleyen, üyelerini himaye eden Anayasayı Koruma Örgütü’nün halka ve devrimcilere karşı suç dosyası hayli kabarık.
NSU davasında çok net açığa çıkan; Anayasayı Koruma Örgütü’nün NSU cinayetlerinin hepsinin içinde olduğu ve bizzat ajanlarının NSU üyesi olduğu.
Sözde Almanya demokrasisini koruyan örgütün tek yaptığı ırkçılığı canlı tutmak ve ilericilerin devrimcilerin hapse atılması için komplolar düzenlemek.

Pazar günü yapılan Eylemde Anayasayı Koruma Örgütü’nün düzenlediği dosyalar ile tutuklanan 3 devrimci ve antifaşistin serbest bırakılması istendi.
Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli’nin durumunu anlatılarak, faşist 129ab yasaların kaldırılması talep edildi.
Eylemde Anayasayı Koruma Örgütü’nün Devrimcileri değil, faşistleri takip etmesi gerektiği yönünde bir çağrı içeren 2 adet Almanca yazılı pankart açıldı. Ayrıca eyleme katılan direnişler meclisi üyeleri kendi taleplerini içeren bir pankart açtılar.

Anayasayı Koruma Örgütü’nün önünde yapılan eyleme gösterilen tahammülsüzlük örgütün bekçilerinin cep telefonu ile kayıt yapmalarında kendini gösterdi. Cep telefonu ile yapılan çekim yaparak eylemi gerçekleştirenleri tehdit etmeyi amaçlayan bekçinin unuttuğu kurumun her tarafı kameralar ile dolu olduğuydu.

Sosyal ağlarda paylaşın