Hasta Tutsak Haydar Yıldırım Yine Serbest Bırakılmadı…

İtirafçı Berk Ercan’ın ifadesi ile iki yıldır tutuklu olan PSAKAD Sarıyer Şube Üyesi Haydar Yıldırım’ın duruşması 18 eylül günü görüldü. Yıldırım’ın tutukluluğunun devamına karar verilerek duruşma 05 Aralık’a ertelendi.

İstanbul Çağlayan Adliyesinde yargılanan PSAKD(Pir Sultan Abdal Kültür Derneği) üyesi Haydar yıldırımın davası 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Kızı Zeynep Yıldırım’ın ve damadı Haydar Yıldırım’ın serbest bırakılması ve Cemevi’ne işeyen polisin tutuklanması için  Armutlu Cemevi’nde 420 günü aşkın zamandır oturma eylemi yapan Kezban Bektaş, komşuları, PSAKD Sultangazi Gazi Şehitleri Cemevi Başkanı Göksel Fidan, PSAKD Sultanbeyli Şubesi’nden Sadegül Çavuş izleyici olarak katıldı.

İzmir Şakran Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yıldırım duruşmaya SEGBİS ile bağlandı. Yıldırım, “Uzun süredir tutukluyum, bu yüzden mağdur durumdayım. Tahliyemi talep ediyorum. İdianamede  benimle ilgili yer alan suçlamalar mesnetsizdir ve doğru değildir” dedi.

“TEK BAŞINA GİZLİ TANIK BEYANLARINA İTİBAR EDİLEMEZ”

Yıldırım’ın avukatı Berrak Çağlar, mahkemenin bir önceki duruşmada Haydar Yıldırım ile ilgili Adli Tıp Kurumu’na yazdığı yazıya henüz cevap verilmediğini kaydetti. Yıldırım’ın tahliye edilerek Adli Tıp Kurumu’nda muayene olmasını isteyen Çağlar, ayrıca Yıldırım’ın 27. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dosyadan tutuklu olduğunu hatırlattı. 27. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dosyada gizli tanık beyanları ile tanık Berk Ercan’ın beyanlarının olduğunu belirten Çağlar, Yargıtay içtihatlarına göre tek başına gizli tanık beyanlarına itibar edilemeyeceğini ifade etti. Ayrıca Berk Ercan isimli tanığın sürekli çelişkili ifadeler verdiğine ilişkin mahkeme tutanaklarını sundu.

Ama AKP yargısının devrimciler söz konusu olduğunda tutuklama işkencesini devam ettirmek için hiç bir delile, kanıta ihtiyaç duymadığı defalarca görüldü.

İddia makamı Yıldırım’ın tutukluluk halinin devamını istedi. Hakim de ikiletmedi. « Tutukluluğunun devamına » diyerek davayı 5 aralık 2019’a erteledi.

2 YILDIR YILDIRIM HAKKINDAKİ DELİLLER TOPLANMAMIŞ

Duruşmanın 05 Aralık 2019 saat 13.45’e ertelenmesine gerekçe olarak, Yıldırım’ın cezai ehliyeti olup olmadığı konusunda adli tıp kurumuna yazılan müzekkerenin beklenmesi gösterildi. Ayrıca Yıldırım hakkında beyanda bulunan gizli tanık Sevilay Gönül’ün bir sonraki celsede zorla getirilmesine, sanık Hakan Yılmaz hakkında çıkarılan yakalama kararının infaz edilmesine karar verildi.

İki yıldır haksız hukuksuz şekilde tutuklu bulunan Haydar Yıldırım %80 engelli olduğu biliniyor. Buna rağmen tutukluluk işkencesinin daha fazla uzun sürmesi için, savcılık, mahkeme başkanı ve adli tıp danışıklı olarak bir rapor hazırlamıyor, Adli tıpta muayene bile olması sağlanmıyor.

Yıldırım’ın yargılandığı davaların dosyaları birleştirilerek Yıldırım’ın tek başına yargılanmasına karar verildi.

Avukat Berrak Çağlar hakimi protesto ederek salondon çıktı.

Duruşma salonunda Hakimin tavrını protesto eden Avukat Berrak Çağlar, Hakim tarafından duruşmadan atılmakla tehdit edildi. Avukat Çağlar bunun üzerine mahkemeyi ve hakimi protesto ederek salondan çıktı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.