Hani Çıplak Arama Yoktu!

Dün başlayan Boğaziçi üniversitesi kayyum rektöre karşı yapılan eylemlerde ve bu sabah evlere baskın yapılarak gözaltına alınan öğrencilere çıplak arama dayatıldığı ortaya çıktı.

İşkenceci AKP iktidarı geçtiğimiz günlerde, 30 ağustos günü gözaltında çıplak aramaya maruz kalan kız öğrencileri meclis gündemine getirilmişti. Başta Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerli olğlu olmak üzere, bu konuyu gündeme getirenlere  karşı faşist medya ve faşist içişleri bakanı tarafından saldırı yürütülmüştü. Kimi AKP’liler inkar etmiş, kimiyse, Süleyman Soylu gibi hem “vardır” diyene “alçak şerefsiz” demiş, hem de bir iki cümle sonra çıplak arama olduğunu itiraf etmişti.

Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılan rektör protestosunda gözaltına alınan öğrencilerden bazılarının çıplak arama girişimine direndikleri için darbedildikleri öğrenildi.

Vatan işkencehanesinde öğrencilerin bir kısmıyla görüşen avukat Engin Kara, görüşme esanasında bazı öğrencilerin çıplak arama işkencesinin kendilerine dayatıldığını, direndikleri için de darbedildiklerini beyan ettiklerini anlattı. 

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.