Hanau’da Katledilen Sedat Gürbüz’ün Annesi: “İsteseydi Alman devleti bu katliamı önleyebilirdi”

Hanau'dan yükselen feryat: Her ölüm acıdır ama böylesinin tarifi yok |  Almanya | DW | 17.02.2021

Hanau katliamıyla ilgili bir açıklama da, Hanau’da kadledilenlerden Sedat Gürbüz’ün annesi Emiş Gürbüz tarafından yapıldı.
Antakya Belediyesi tarafından oğlunun adına yaptırılan parkın açılış töreninde konuşan Emiş Gürbüz, “İsteseydi Alman devleti bu katliamı önleyebilirdi” dedi.
Emiş Gürbüz, sözlerine şöyle devam etti:
“Oğlumun adını bu parka verenlere teşekkür ediyorum. Almanya’da 30 yıldır ırkçı saldırılar devam ediyor. Alman devleti bu katillere göz yumuyor.
Oğlumu ve 8 çocuğu katleden katil, katliamdan 3 ay önce gerekli mercilere böyle bir katliamı yapacağını bildirmesine rağmen bu katliam gerçekleşti”.

“Bu leke temizlenmeyecek”
Emiş Gürbüz, katliamdan önce gereken önlemi almayan Almanya’nın katliamdan sonar da gerekenleri yapmadığını vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:
“Almanya bu katliamı önleyebilirdi. Ancak Alman hükümeti bu katillerin bu tür katliamları yapmasına bir kez daha göz yumdu. 19 Şubat 2020, 9 aile için kara bir gündür, Alman devleti için de kara bir lekedir. Bu leke temizlenmeyecek. Ben ve çocukları katledilen diğer aileler rahat olmadığımız sürece, onlara da bu rahatlığı vermeyeceğim”.

Sosyal ağlarda paylaşın