Halkların Düşmanı Emperyalizmden Yeni Saldırı: ABD ve İgiltere Yemen’e Saldırdı.

Emperyalizmin politikalarını bozan Yemen’e saldırılar son bulmuyor.
Husilere ait Ensarullah internet sitesinde verilen son dakika haberinde “ABD-İngiliz güçlerinden başkent Sana’ya saldırı” ifadeleri kullanıldı. Haberde daha fazla ayrıntıya yer verilmedi.

KATİL ABD’DE SALDIRIYI DUYURDU

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Sosyal medyadan yapılan duyuruda Sana’daki 8 Husi hedefinin vurulduğu; hedefler arasında füze sistemleri ve rampaları, hava savunma sistemleri, radarlar ve derin gömülü silah depolama tesislerinin yer aldığı vurgulandı.

Öte yandan bölge sakinlerinden alınan bilgiye göre, bir savaş uçağının başkent Sana semalarında uçmasıyla eş zamanlı olarak başkentin kuzey bölgelerinde şiddetli patlamalar meydana geldi.

İsrail ve emperyalizmin bölgedeki saldırganlığına ve katliamlarına sessiz kalmayan Yemen’de, Husiler Kızıldeniz’de seyreden emperyalist saldırganların gemilerine müdahale ediyor, alıkoyuyor geçişlerini engelliyor.

Husiler, Yemen’de başkent Sana dahil ülkenin önemli bir kısmının kontrolünü elinde bulunduran ve İsrail’in Filistin halkına karşı başlattığı savaşın patlak vermesi sonrası “Filistinlilere destek” amacıyla Kızıldeniz’de seyreden emperyalist gemilere rahat vermiyor.
Husilerin eylemlerinin ardından çok sayıda gemicilik şirketi, Kızıldeniz’deki seferlerini durdurma kararı aldı.

Husiler, 10 Ocak’ta da İsrail’e destek olduğu gerekçesiyle Kızıldeniz’de ABD’ye ait bir geminin füze ve kamikaze dronlarla hedef alındığını duyurdu.

Filistin halkına karşı uygulanan katliama karşı tam bir ikiyüzlü politikaya sahip Birleşmiş Milletler Husilerin Kızıldeniz’deki saldırılarına son vermesi yönünde çağrı yaptı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 11 Ocak’ta ABD ve Japonya tarafından sunulan, Husilerin Kızıldeniz’deki saldırılarının acilen sonlandırılmasının talep edildiği kararı kabul etti.

Sosyal ağlarda paylaşın