Denizde Kaybolan Mülteciler Aranıyor

Güney Kıbrıs açıklarında, “umut yolculuğuna” çıkan bir grup mültecinin bulunduğu tekneden bir mültecinin denize atlaması sonucunda kaybolan sığınmacı, yapılan arama çalışmalara rağmen henüz bulunamadığı bildirildi.

Savaş ve yoksulluktan kaçarak Avrupa ülkelerine sığınmaya çalışan mülteciler, bu zorlu yolculukları sırasında çeşitli risklerle karşı karşıya kalmaktadırlar. Yunanistan botlarının saldırıları sonucunda gemileri batırılarak hayatını kaybedenlerin yanı sıra, birçok mülteci de denizde kaybolmaktadır.

Olay, içinde mültecilerin bulunduğu üç teknenin kıyıdan 2 deniz mili açıkta seyir halinde olduğu sırada meydana geldi. Bir tanık ifadesine göre, kaybolan kişi denize atladı ve o andan itibaren izi kayboldu.

Alithia gazetesi ise haberinde, Lübnan’dan kalkan teknelerde bulunanların kaybolduğunu belirtirken, kurtarılan mülteciler arasında Suriye kökenli 190 kişinin bulunduğunu ve bu kişilerin ilk olarak Larnaka limanına, daha sonra ise Koçinotrimithiya’daki Purnara mülteci kampına götürüldüğünü aktardı.

Sosyal ağlarda paylaşın