Halklar üzerine bomba yağdıran ABD, yangın karşısında çaresiz: 36 Ölü

ABD’nin Hawaii eyaletine bağlı Maui Adası’nda çıkan orman yangınlarında en az 36 kişi öldü. Sahil güvenlik ekipleri, yangından kurtulmak için denize atlamaktan başka çaresi olmayan 14 kişiyi kurtarabildi.
Tüm dünya halkları ile savaş halinde olan, kontr-gerilla örgütlenmeler ile savaşlar çıkartan, katliamlar yapan, darbeler tertipleyen, ülkeler işgal eden, ülkeler üzerine bombalar yağdıran, “süper güç(!)” ABD bir yangın karşısında çaresiz kaldı. Çünkü devletinin niteliği, şekillenişi halkının çıkarları için değil, tekellerin çıkarlarına göre oluşmuş. Bu yüzden sel, fırtına, yangın gibi ABD’de sık sık görülen doğa olaylarında halkın canına ve malına zarar geliyor.
Hawaii’de yaşanan yangın da gösteriyor ki, emperyalizmin kendi halkı dahil hiç bir halka verebileceği bir şey yoktur. Halkların, düşmanıdır. Kendi halkına da düşmandır.

Bakın, Hawaii eyaletine bağlı Maui Adası’ndaki ormanlık alanda çıkan yangınlar nedeniyle 36 kişi hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı ve çok sayıda mülk zarar gördü. Hawaii’nin Maui Adası’nda çıkan 3 yangın hala devam ediyor. Yerel basına açıklama yapan yetkililer, yangınlar nedeniyle 36 kişinin yaşamını yitirdiğini ve hastanelerin yangından etkilenenlerle “dolup taştığını” belirtti.

Sosyal ağlarda paylaşın