Halkın Sanatçılarından Açıklama: “AKP faşizmi baskınlarla, gözaltılarla halkın sanatçılarını teslim alamaz”

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan 120 kişinin arasında, halkın avukatları, halkın mühendisleri, halk sağlıkçıları, halk meclisi üyeleri ile birlikte halkın sanatçıları da var.

Şu ana kadar gözaltına alınıp işkencehanelere götürülen 99 kişiden, 12’si, halkın sanatçılarından.

Gözaltındaki Grup Yorum ve Grup Yorum korosu üyelerinin, Tavır, Fosem ve İdil Kültür merkezi çalışanlarının isimleri şöyle :

Ali Aracı

Seher Adıgüzel

Meral Hır

Barış Yüksel

Eren Erdem

Sercan Toptancı

Özgürcan Elbiz

Metin Kaleli

Cenk Turan

Emrah Uludağ

Yaşar Coşkun Karadağ

İdil Kayıkçı

Barış Gürses

Gözaltılarla ilgili olarak Grup Yorum, Fosem, Tavır Dergisi, İdil Kültür Merkezi olarak ortak bir açıklama yapıldı. Başlığında « AKP Faşizmi baskınlarla gözaltılarla halkın sanaktçılarını teslim alamaz » denilen açıklama şöyle : 

« Dün sabah 12 ilde başlayan operasyonla 100’den fazla devrimci demokrat ev baskınlarıyla ve sokak ortasından kaçırılarak gözaltına alındı. Aralarında Grup Yorum elemanı, İdil Kültür Merkezi çalışanlarının da bulunduğu operasyon AKP’nin yönetememe kriziyle şuursuzca yaptığı bir saldırıdır. Milyonları açlığa, işsizliğe, sefalete mahkum eden, pandemi bahanesiyle halkın her türlü hak arama eylemini yasaklayan AKP faşizmi halktan korkuyor. Bu nedenle halkın öncülerine saldırıyor.

3 yıl önce Grup Yorum’a yönelik başlattıkları imha saldırısını Helin ve İbo’nun ölüm orucu direnişiyle boşa çıkarttık. Yok edilmek istenen Yorum’un sesi tüm dünyada yankılandı. Siyasi zaferimizin meyvelerini halk korolarımızla, açtığımız sergilerle, çıkarttığımız Tavır Dergimizle toplamamızı hazmedemeyen iktidar bir kez daha halkın sanatçılarına yönelik sürek avı başlattı.

Biz halkın davasından vazgeçmeyeceğimizi ölerek gösterdik dosta düşmana. Bir kez daha sabrımızı, kararlılığımızı, halk ve vatan sevgimizi sınamayın. Gerekirse yine can vermekten çekinmeyiz ama zulme teslim olmayız.

Katilsiniz, korkaksınız, alçaksınız…

Grup Yorum halktır susturulamaz!

Halkın Sanatçılarına Özgürlük! »

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.