Halkın Sağlıkçıları: İliç’teki Maden Katliamının Baş Sorumlusu faşist AKP iktidarıdır

İstanbul(GHA)

İktidara geldiği günden beri ülkemize çöken, emperyalizmin en arsız işbirlikçisi AKP iktidarının ve Faşist şefi Erdoğan yönetimindeki AKP faşizmi ülkemizi sadece talan devam ederken, halkın sağlıkçıları, iliç’te ki maden katliamının baş sorumlusunun AKP olduğu belirtti.

Halkın Sağlıkçıları yaptığı yazılı açıklamada, “AKP faşizminin bizzat sorumlusu ve katili olduğu İliç’teki maden katliamına vatanımızın dört bir yanından tepkiler ve katil AKP’nin yargılanması talepleri çığ gibi büyüyor.” denildi.

Faşist AKP iktidarı hesap verecek

Katliam ve sorumlusu-katili AKP’lilerin cezalandırılması gerektiğine vurgu yapan halkın sağlıkçıları açıklamasının devamında şunları belirtti;
“Ülkemizde yaşanan tüm katliamlar gibi Erzincan İliç’teki maden katliamının da baş sorumlusu AKP’dir! Ülkemizin her karışını emperyalistlere peşkeş çeken bu vatan hainleri, yaptıklarının hesabını halka verecek. Alçaklar, kendi suçlarını gizlemek için halkın evlatlarını hukuksuz gerekçelerle tutukladılar. Ama nafile, halkın adaletinden kaçamayacaklar!’

Halk İçin Parasız Sağlık

Halkın sağlıkçıları açıklamasında, ‘Sahte adalet saraylarında değil, halk mahkemelerinde cezasını bulacaklar,Adalet Halkın Ellerinde!”
Halkın Sağlıkçıları Kimdir? Halkın Sağlıkçıları; “Halk İçin Parasız Sağlık!” kampanyasını başta İstanbul’daki yoksul mahalleler olmak üzere vatanımızın her yanına yayma hedefiyle devrimci sağlık çalışmalarını sürdürmektedir.AKP faşizminin keyfi baskın ve komplo dosyaları sonucu 6-7 Şubat’ta üç emekçisi gözaltına alındı, işkence gördü ve tutuklandı. Ayrıca, 13 ve 14 Şubat’ta da Halkın Sağlıkçıları’ndan Seda ve Eda Kaya gözaltına alındı, halen gözaltındalar’ ifadelerine yer verildi.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın