Halkın Matbaası Duvarlar

Fotokopi ile çoğaltılan kapı kapı dağıtılarak, duvarlara asılarak halka ulaştırılan gerçeğin susturulamayan sesi: Yürüyüş...

AKP faşizminin kendinden olmayan her kesime baskısını artık bilmeyen yok. Kendisine karşı olanı her türlü yöntemi kullanarak sindirmek susturmak  hatta yok etmek istiyor. Faşizmin tüm yöntemlerini artık hiç gizleme ihtiyacı duymuyor.

İnsan kaçırma, aylarca işkenceden geçirme, tehdit, işbirlikçileştirme… gibi en aşağılık yöntemleri artık pervasızca kullanmakta. Halkı teslim almak istiyor.

Halkı teslim alabilmek için basını teslim alması kendisi için hayati öneme sahip. Zaten basının büyük bölümünü sindirmiş, kendisine yedeklemiş durumda. Kapatma, çalışanlarını tutuklama, gece yarısı baskınları sonucunda artık bir çok yayın kuruluşu yayın yapamaz hale getirildi.

Yürüyüş dergisi haftalık siyasi bir yayın. Yayın hayatı boyunca hiç bir zaman faşizmin baskısı eksik olmamış. Tüm iktidarların hedefinde olmuş.

Hemen tüm Yürüyüş çalışanları tutuklu durumda. Çalışanları gözaltına alınmış, işkencelerden geçirilmiş, sokaklarda kurşunlanmış ,sakat bırakılmış, öldürülmüş…

AKP faşizminin de kendinden önceki tüm faşist iktidarlar gibi tek amacı; Yürüyüş dergisini susturmak. Ama bunu bir türlü beceremiyor.

Korkuyu hakim kılmak istiyor AKP iktidarı. Korkunun karşısına Bilgi ve Gerçeğin gücü ile çıkıyor Yürüyüş dergisi. Halka taşıdığı bilgi ile gerçeği göstererek korkunun yenilmesini sağladığı yetmiyor faşizme karşı örgütlenme ve mücadelenin klavuzu olma görevini yerine getiriyor.

Kısa bir zamandır Yürüyüş dergisinin matbaa basımına engel olan AKP faşizmi devrimcilerin yaratıcılığının önüne geçemiyor. Gerçeğin halka ulaşmasını engelleyemiyor.

En zor zamanlarda halkın gerçeğe ulaşmasını sağlayan duvarlar, Yürüyüş dergisinin matbaası şimdi. Duvarlara asılan özalitlere basılı Yürüyüş süslüyor yoksul mahallelerin duvarlarını bu sıralar.

Fotokopisi çekilmiş  sayfalar kapı kapı gezilerek dağıtılıyor, halka ulaştırılıyor. Okutuluyor, okunuyor. Halkın satırlarda yazılı güce ulaşması için her türlü yöntem kullanılıyor.

Elbette faşizm halkın bilgiye, gerçeğe ulaşmasını engellemek istiyor. Kendi güvenliğini bunda görüyor çünkü. Korkutabildiği halk kendisi için tehlike olmaktan çıkacaktır. Korkuya karşı bilgi ve gerçeğin gücüne güvenen devrimciler de halkın gerçeğe ulaşması için tüm yaratıcılıklarını kullanıyor. Faşizmi ancak örgütlenmiş halkın yıkabileceği tarihsel bir gerçek.  Halkı korku dağlarına hapsetmek, sindirmek isteyen faşizme karşı gerçeğin sesini güçlendirmek için Yürüyüş dergisini sahiplenmek hayati öneme sahiptir.

Gerçeği halka ulaştırmak isteyen tüm yayın organlarını sahiplenmek faşizme karşı mücadelenin en önemli görevlerindendir. Bu yüzden Yürüyüş, Halkın Sesi Tv, Gerçek Haber Ajansı gibi yayın organlarını insanlara ulaşmasını sağlamak; tüm gerçeğin ve bilginin gücüne inananların görevidir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.