Eşini ve Kayınbiraderini Katleden AKP Kendisine 4 ayda 9 Soruşturma Açtı

2016 yazında yönetememe krizi derinleşen AKP faşizmi bir katliam gerçekleştirdi. Sırayla bölge bölge sokağa çıkma yasağı uygulayarak yüzlerce insanı katletti.

Bodrumlara sıkıştırdığı yüzlerce insanı dünyanın gözleri önünde yakarak, kimyasal ile ya da tarayarak öldürdü. Bununla ilgili onlarca görüntü ve video var. Kürt halkının haklı ve meşru talepleri karşısında en vahşi, en katliamcı iktidar olma özelliğine sahip AKP iktidarı.

Cizre’de bodrum katlarda yüzlerce insanı hapsettikten sonra aç ve susuz bırakmış, dışarı çıkmaya çalışanlara otomatik silahlarla saldırmıştı. Bu katledilenler arasında Cizre Halk Meclisi Başkanı Mehmet Tunç ve kardeşi Orhan Tunç da vardı.

Mehmet Tunç tüm dünyaya defalarca canlı yayında bağlanarak katliamı duyurmaya çalıştı. Kelimenin tam anlamı ile her gün “öldürüyorlar bizi” diyen çığlığı ile seslendi dünyaya. Ama  katledilmesini engelleyemedi.  Devlet canlı canlı yaktı.

Bu vahşetin uygulayıcısı Faşist AKP iktidarı  Orhan Tunç’un eşi Güler Tunç’a saldırıyor şimdilerde. Eşini ve eşinin kardeşini katlettiği yetmemiş ki 4 ayda 9 soruşturma açarak zulmünü devam ettiriyor. Defalarca gözaltına alınan Güler Tunç HDP’nin Cizre ilçesi Eşbaşkanlığını yapıyor. Tunç hakkında en son 4 ayda 9 soruşturma açılırken eşini ve kayınbiraderinin mezarını ziyaret ettiği için de soruşturma açıldı. En son kurban bayramı dolayısı ile eşinin ve kaynı Mehmet Tunç’un mezarını ziyareti sonrasında  gözaltına alındı ve”suçu ve suçluyu övmekten” bir soruşturma daha açıldı. Tunç serbest bırakıldıktan sonra gözaltı ile ilgili yaptığı açıklamada kaybettikleri yakınlarını o dönem istedikleri şekilde defnetmelerine dahi izin verilmediğini hatırlattı. Tunç, “Dini ve insani görevlerimizi yerine getirmemize hep engel oldular. Halkımızın en önemli geleneklerinden biri olan bayram öncesi ziyaretlere dahi tahammül etmiyorlar. Bu durum halkın değer ve geleneklerine karşı ne kadar düşmanca yaklaşıldığının göstergesi” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.