Halkın Avukatlarına Yağdırılan Cezalara Tepkiler

HHB (halkın hukuk bürosu) ve ÇHD (çağdaş hukukçular derneği) üyesi 20 avukatın yargılanma piyesi sonucu toplamda 150 yılı aşkın cezalar  verildi. Hakim kıyafeti giymiş emirkulu Akın Gürlek, vermesi emredilen cezaları okumasının ardından ülkede ve dünyada tepkiler geldi.

Türkiye ve Avrupa Halk Cephesi örgütlenmelerinin konuya ilişkin açıklamarın tamamında Avukatlara verilen cezalar  lanetlenirken, mücadeleyi yükseltme kararlılığı dile getirildi.

Avusturya Halk Cephesi konuyla ilgili yaptığı açıklamada:

Verilen Mahkeme Kararları Hükümsüzdür!

DEVRİMCİLİK, SÖMÜRÜ DÜZENİNİ HER ŞEYİYLE REDDETMEKTİR!

DEVRİMCİ AHLAKA SAHİP ÇIKAN, ADALETSİZLİĞE DİRENEN HALKIN AVUKATLARI ONURUMUZDUR!dendi.

(http://halkinsesitv1.org/avusturya-halk-cephesi-aciklama-6/)

İsviçre Halk Cephesi yaptığı açıklamada:

AKP’nin hakimleri ve savcıları zavallısınız korkaksınız, ancak kapalı kapılar ardında kararlarınızı açıklayabilirsiniz. Verdiğiniz kararların hiçbirini tanımıyoruz, reddediyoruz! Selçuk Kozağaçlı’nın söylediği gibi, sadece sizi değil, temsil ettiğiniz her şeyi reddediyoruz. Adaletin olmadığı yerde devrimcilik yapmak suç değil bir görevdir!  dedi.

(http://halkinsesitv1.org/isvicre-halk-cephesi-devrimci-avukatlar-onurumuzdur/)

Berlin Halk Cephesi’nin açıklamasında : Günü geldiğinde faşist Tayyip Erdoğan’da tarihin karanlık çöplüğünde yerini alacaktır. Halkın avukatlarına yönelik saldırılar, tutuklamalar onları geriletmez aksine daha güçlü kılar. Çünkü onlar aynı zamanda baş eğmeyenlerinde avukatlarıdır. dendi.

(http://halkinsesitv1.org/berlin-halk-cephesi-aciklamasi-halkin-avukatlari-yalniz-degildir/)

Almanya NRW Halk Cephesi açıklamasında: Evet, tarih bir kez daha kanıtlamıştır ki, insanlığın onurlu damarını temsil eden Halkın Avukatları önünde görkemli sarayları ve kibirli hakim ve savcıları acizdirler. Onların nasıl birer zalim olduğunu bütün dünya görmüştür. Nasıl güçsüz ve zavallı olduklarını halkımız görmüştür. Güçsüzlüklerini ve zavallılıklarını örtmek için uyguladıkları pervasızlık ve verdikleri cezalar da onları kurtaramayacaktır. Faşizm adalet sarayları ile, mahkemeleri ile, devletleri ile, işbirlikçi sınıfları ve yöneticileri ile bu ülkeden kovulacak, düzenleri de mahkemeleri gibi rezil rüsva edilerek yıkılacaktır. Onları ağababaları emperyalistler de kurtaramayacaktır. Sözlerine yer verdi.  (http://halkinsesitv1.org/nrw-halk-cephesi-aciklama-8/)

Hamburg Halk Cephesi  yaptığı açıklamada :  Selam olsun halkın avukatlarına. Selam olsun, faşizmin mahkemelerinde faşizmi yargılayıp gerçeği savunan, halkın avukatlarını yalnız bırakmayan tüm avukatlara, baro başkanlarına. Selam olsun halkın avukatlarını yalnız bırakmayan sanatçılara. Selam olsun, halkın avukatlarını yetiştiren ve bu uğurda mücadele veren daha nice avukatı yetiştirecek olan çileli ve vefakar halkımıza. Satırlarına yer verdi.

(http://halkinsesitv1.org/hamburg-halk-cephesinden-halkin-avukatlari-aciklamasi/)

Belçika Halk Cephesi açıklamasında: Adaletin olmadığı yerde ahlak da yoktur. (Michel de Montαgne)

18-21 Mart’ta görülen Devrimci Halkın Avukatları mahkemesinde onlarca yıllara varan cezalarınız “Hükümsüzdür” halkın nezdinde.

Bu yargılamada yargılayan Halkın Avukatları sizin çürümüş düzeninizi yerle bir etti. Öyle ahlaktan yoksunsunuz ki kendi hukukunuzu bile ayaklar altına aldınız. O kadar güçsüzsünüz ki mahkeme salonunda Halkın Avukatları yokken hüküm verdiniz. Bu karar Faşist AKP iktidarının çürümüşlüğünün, halka düşmanlığının kararıdır. Güçlü olan bu zulme karşı direnenlerdir. Ve biz Halkın Avukatlarını yalnız bırakmayacağız onlar bizim onurumuzdur, ahlakımızdır ve geleceğimizdir. Cezanız bizim için yok hükmündedir.

Devrimci Avukatlar Onurumuzdur! Dedi.

Fransa Halk Cephesi açıklamasında ise : Çünkü onlar,

Boyun eğdirilemeyen Anadolu topraklarının en değerli evlatlarıdırlar.

Anadolu Teslim Olmaz.

Devrimci Avukatlar da teslim olmayacaklar.

Devrimciliği avukatlık,

Türkiye faşizminin hücrelerinde de büyümeye, yeni değerler yaratmaya devam edecektir. Dedi.

(http://halkinsesitv1.org/fransa-halk-cephesinden-halkin-avukatlari-aciklamasi/)

Ayrıca dünyada ve Avrupa’nın birçok bölgesinde yapılan  eylemler  ile Halkın avukatlarına verilen cezalar protesto edildi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.