7 Yaşındaki İlyas’ın Ölümünün Sorumlusu Irkçı Politikalardır

21 Mart tarihinde İsviçre’nin Basel şehrinde 7 yaşında olan Kosovalı bir çocuk İsviçreli bir kadın tarafından boynundan bıçaklanarak öldürüldü. Saldırıyı yapanın 75 yaşında olduğu belirtildi.

İsviçre’de örgütlü Halk Meclisleri yaptığı açıklamada yapılan bütün bu ırkçı saldırıların sorumlusunun bu düzen olduğunu, bu düzenin ırkçı politikaları olduğunu belirtti.

Halk Meclislerinin açıklaması:

21.03.2019 tarihinde İsviçre’nin Basel şehrinde 7 yaşında olan Kosovalı bir çocuk İsviçreli bir kadın tarafından boynundan bıçaklanarak öldürüldü. Okulda saat 12’de çıkan İlyas saat 12.30’da saldırıya uğruyor. Saldırıyı yapanın 75 yaşında olduğu ve seneler önce iflas ettiği, medya tarafından belirtildi.

Herkesin tartıştığı bir soru vardı, nasıl olur da 75 yaşındaki bir kadın 7 yaşındaki bir çocuğu boynundan bıçaklayarak öldürebilir? Bu soruya Halk Meclisleri olarak gördüğümüz, gözlemlediğimiz pencereden cevap vermeye çalışacağız. Yapılan bütün saldırıların sorumlusu bu düzendir, bu düzenin ırkçı politikalarıdır. Bu politikalar halklar arasında nefret ve kin üretmekten başka hiçbir işe yaramıyor. Her emperyalist ülke gibi İsviçre de kendi ırkçı politikalarını sürekli canlı tutuyor ve hedef gösteriyor.

Kendi zenginliğiyle övünen İsviçre’de insanlar dört duvarları arasında yalnız yaşıyorlar, insanı insan yapan değerlerden çok uzak yaşıyorlar. Kapitalizmin dayattığı tüketim kültürüyle mutlu olmaya, kendi değerlerini terk etmeye çalışıyorlar. Kapitalizmde değer sadece sömürü ve rakamlar üzerinden karşılık bulur. İş yerinde makinanın bir çarkısın, hastanede ise bir müşterisindir. Sevgiyi, saygıyı, arkadaşlığı, dostluğu, kısacası insanı insan yapan değerleri kapitalizmde bulmak imkansızdır. Kapitalizm insanları ancak sömürür ve insana dair ne varsa yok eder.

European Monitoring Centre for Drugs und Drugs Addiction kurumunun yayınladığı rapora göre Avrupa’da en çok uyuşturucunun kullanıldığı ilk 10 şehir arasında İsviçre’den 5 şehir yer alıyor (Zürih, Basel, Bern, St. Gallen ve Cenevre). Kendi yüksek yaşam refahıyla övünen kapitalist İsviçre yukarıda aktardığımız raporu izah edebilir mi?

Günlük yaşamda insanlar sürekli ırkçı politikalarla kuşatılıyorlar. Yaşanılan bütün sorunların kaynağı içinde yaşadığımız bu düzendir. Kendisinin yarattığı sorunları yabancılara yükleyerek, yabancıları hedef göstererek kendisini gizlemeye çalışıyor. Aşağıdaki fotoğraflara bakarak asıl sorumluların kimler olduğunu daha iyi anlayabiliriz.

Cumartesi günü saat 14’de Basel şehrinde İlyas için düzenlenen yürüyüşe Halk Meclisleri olarak katıldık. Halkımız ırkçılığa, yalnızlığa, yozlaşmaya ve yabancılaşmaya karşı Halk Meclislerinde örgütlenelim.

İsviçre Halk Meclisleri

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.