Halkın Avukatlarına Verilen “Ceza”larla İlgili Açıklamalar:
“Halkın avukatlarının yanındayız!”

TİHV-HRFT:
Tüm delillerin çürütülmesine rağmen ÇHD’li avukatlara verilen hukuk dışı cezalar kabul edilemez. Kararın istinaftan geri döneceğine ve en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşacaklarına hiç kuşkumuz yoktur.

TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ:


ÇHD davasında Kozağaçlı, Timtik ve Aslan’a verilen hapis cezaları, hukukun Saray’ın aparatına dönüştürüldüğünü bir kez daha gösterdi. İktidar, bizi korkutarak kazanabileceğini düşünüyor ve yanılıyor.
Tüm devrimci avukatlar derhal serbest bırakılsın!

EMEK PARTİSİ:
Av. Selçuk Kozağaçlı ve ÇHD’li avukatlara verilen hapis cezaları kabul edilemez.
Dayanaktan yoksun bu tür cezalar topluma ve savunma hakkına yönelik gözdağı niteliğindedir. Karar bozulmalı ve avukatlar serbest kalmalıdır. Hukuk mücadelesinin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

HALKEVLERİ:
Yalan delillerle ÇHD davasında 12 ile 6 yıl arasında avukatlara ceza verildi. Bu karar savunma hakkının engellenmesidir. Halkın avukatları yalnız değildir. Savunma hakkı engellenemez! Savunmaya Özgürlük

Ali ŞEKER
“Hukuk diye helvadan put yapmışsınız acıkınca yiyorsunuz”
Selçuk Kozağaçlı
Savunma haktır, avukatlık engellenemez.
Savunmasız yargı, yargısız infazdır.

ABLUKA:
Sahte delillerle yalan beyanlarla yıllardır tutsak bulunan ÇHD’li avukatlar Selçuk Kozağaçlı, Barkın Timtik ve Oya Aslan hakkında bugün görülen karar duruşmasında hüküm verildi.
Sokaklardan bildiriyoruz: Devrimci avukatlar onurumuzdur, savunma bariyerleri yıkacak!

Urfa Barosu Av. Kazım Ekinci İnsan Hakları Merkezi
ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve ÇHD üyelerinin sahte delillerle yargılandıkları dosyada verilen cezalar hukuki değildir.
İnatla tekrar ediyoruz: Kutsal olan onurlu, adil, haysiyet sahibi bir yaşam için tüm insan hakları savunucusu avukatlar derhal serbest bırakılsın!

Av. Özkan Yücel
Mahkeme dediğiniz sahnede, senaryosunu hükümlü/firari polis ve savcılarla hazırladığınız; gece yarısı kararlarını değiştirttiğiniz figüranlar, kurgu dijital deliller ve dinletemediğiniz tanıklardan biçtiğiniz kostümlerle sahnelediginiz oyuna; yargılama demeyeceğim.

ÖHD İstanbul
Devrimci Avukatlara Verilen Hukuka Aykırı Ceaları Kabul Etmiyoruz!

HDP
Kozağaçlı ve ÇHD’li avukatlar hakkında verilen karar siyasidir, kabul etmiyoruz

Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eş Sözcülerimizin açıklaması:
Savunmayı Savunmaya Devam Edeceğiz.—

𝗦𝗬𝗞𝗣
ÇHD’li avukatlara Saray yargısının verdiği cezalar hükümsüzdür!
ÇHD Genel Başkanlığı yapan Selçuk Kozağaçlı ile dernek üyesi 22 devrimci avukata sahte delillerle 146 yıl hapis cezası verildi! Halkın avukatlarının yanındayız! Adalet er geç yerini bulacaktır.

Özgür Özel
Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve üyeler Barkın Timtik ve Oya Aslan’a delilsiz bir dosya üzerinden verilen ceza hukuki değildir.
Bu hukuksuzlukları yıllardır yaşayan bizler bu yanlış kararların tek tek geri alındığına da çok yakında tanık olacağız!

Sosyal ağlarda paylaşın