Halkın Avukatına Babasının Cenazesinde Bile Kelepçe Takılırken Katile Kelepçe Takılmadı!

ceren özdemir katili ile ilgili görsel sonucu

Ordu’da, balerin Ceren Özdemir’i (20) bıçaklayarak öldüren Özgür Arduç’un (35), linçten kurtarmak için hızla göz altına aldığında Kelepçe takılmadığı için 2 polisi boçakladığı öğrenildi.

Polis, izini sürdüğü katil zanlısı Özgür Arduç’u 4 Aralık’ta, esnafın ihbarıyla otogar yakınlarında, Altınordu ilçesi Yenimahalle’de yakaladı. Tanınmamak için siyah mont giyen Arduç’u polis ekipleri yakaladı. Bu sırada çevredekiler, büyük tepki gösterdikleri katili linç etmeye kalkıştı. Öfkeli kalabalığa güçlükle engel olan polisler, kelepçe takmayarak, üzeri
aranmadan, katil zanlısını hızla ekip otosuna bindirdi. Arduç’un, yakalandığı noktadan uzaklaştırılıp, emniyete götürüldüğü sırada, bir anda belinden çıkardığı bıçakla yanında ve ön koltukta oturan 2 polis memurunu yaraladığı ortaya çıktı. Polislerin yaralı halde hemen müdahale edip, Arduç’un kaçmasına engel olduğu öğrenildi. Takviye ekiplerin gelmesiyle Özgür Arduç’un, aynı aracın kafesli olan bagaj kısmına koyularak, emniyete götürüldüğü belirtildi.

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz sene Halkın Hukuk Bürosu avukatı ve ÇHD genel sekreteri Selçuk Kozağaçlı’nın babasının cenazesine getirilmişti. Babasının mezarına bir avuç toprak atabilmek için bile olsa kelepçesini açmamışlardı ve basına yansıyan bu fotoğraf tepki çekmişti.

selçuk kozağaçlı mezarlık ile ilgili görsel sonucu
Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.