Halkın Avukatı Aytaç Ünsal, Yapılan İşkencenin Ardından Tutuklandı

Dün Edirne’de gözaltına alınan Aytaç Ünsal, gözaltında kaldığı süre içerisinde işkenceye uğradı. Sadece fotoğraflara yansıyan yüzünün durumu bile Aytaç Ünsal’a işkence yapıldığını gösteriyor.

Tahliye edildiğinden beri tedavisi engellenen Aytaç Ünsal’ın bulunduğu ev polis tarafından basılıp içerdekiler gözaltına alınmıştı. Annesi emekli Ceza Hakimi Nermin Ünsal’ın bir TV kanalına açıkladığına göre; Hakim evinden çıkması için polis baskı yapmıştı, kendi evindeyken bile polis baskın yapıp evde rahat vermemiş, korona bulaştırma tehlikesi yaşatmışlardı.

Haksız ve hukuksuz, adil yargılanma hakkı dahi tanınmadan, tüm dünyanın hem fikir olduğu bir adaletsizlikle 10 yıl 6 ay hapse mahkum edilen Aytaç Ünsal, meslektaşı ve yoldaşı Ebru Timtik ile Adil Yargılanma talebi ile ölüm orucu yapmışlardı. Ebru Timtik’in hayatını kaybetmesinin ardından Aytaç’ı serbest bırakmak zorunda kalan Yargıtay, tahliye gerekçesi olarak Adli Tıp Kurumunun sağlık durumundan dolayı verdiği “hapishanede kalamaz” raporu idi.

Dün gözaltına alınıp işkence edilen Aytaç Ünsal sağlık durumunun hassasiyetinin devam etmesine rağmen mahkemeye bile çıkarma gereği duyulmadan hakkındaki ceza ertelemesi kaldırılarak hapishaneye atıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.