Halka Karşı Aynı Dil Aynı Terör!

ABD Başkanı Trump, ABD’de ırkçılığa karşı düzenlenecek bir miting öncesi halkı tehdit ederek Erdoğan’ın Gezi sırasında halka karşı kullandığı gibi “Çapulcular”, “Ayaktakımı” sözlerini kullandı

Trump Twitter hesabı üzerinden su sözleri kullandı: “Oklahoma’ya giden protestocular, anarşistler, kışkırtıcılar, çapulcular ve ayak takımı, lütfen anlayın, New York’ta, Seattle’da ya da Minneapolis’te olduğu gibi muamele görmeyeceksiniz. Çok daha farklı bir görünüm olacak!”

Trump halka karşı Erdogan’in dilini kullanırken, AKP’nin polisi de ABD polisinin dilini kullanmaya devam ediyor. HDP’li gençler Beşiktaş’taki bir toplantı sonrası polisin saldırısına uğradılar. Sözkonusu videoda polisin gençleri gözaltına alırken işkence yaptığı görülüyor. İşkenceye maruz kalanlardan biri polise “Basma basma nefes alamıyorum!” demesine rağmen işkence devam ediyor. AKP polisinin gözaltına alırken işkence politikası devam ediyor. Toplantı ve gösteri hakkının kullanımını engellemek, halkları korkuyla susturmak için gözaltına alırken bilinçli şekilde sakat bırakma, işkence yöntemleri sıklıkla kullanılıyor ülkemizde.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.