Halk Okulu Dergisine Polis Baskını…

Türkiye’de gazetecilik yapmak, özellikle devrimci gazetecilik yapmak artık çok daha zor.
Halktan yana haber yapıyorsan , doğruları yayınlıyorsan o zaman polis baskınına, hakkınızda açılacak davalara, gözaltılara ,tutuklamalara her zaman hazır olmalısınız.

İstanbul Gazi Mahallesi’nde 8 yıldır çalışmalarını sürdüren, Ozan Yayıncılık’ta teknik hazırlıklarının yapıldığı Halk Okulu dergisine 6 Eylül günü polis baskını yapıldı.

Baskına savaşa gider gibi yüzlerce polis, helikopterler , tomalar, akrepler , zırhlı araçlarla gittiler.
Yapılan baskında Halk Okulu dergisi mühürlenirken her yer talan edildi ve üç kişi işkenceyle gözaltına alındı.

Devrimci basın susturulamaz!

Aşağıda Halk Okulu dergisinin baskınlarla ilgili açıklamasını yayınlıyoruz:

06.09.2022-Açıklama

Halk Okulu Dergisi

BUGÜNE KADAR SUSMADIĞIMIZ GİBİ BUNDAN SONRADA SUSMAYACAĞIZ!

AKP’NİN YASAL ZORBALIKLARINI KABUL ETMEYECEĞİZ!

AKP’nin eli kanlı polisleri 6 Eylül günü (bugün) Halk okulu dergimizin teknik hazırlıklarını yaptığımız Ozan Yayıncılık’ınİstanbul Gazi Mahallesi’nde bulunan bürosuna düşman topraklarına girercesine saldırarak geldi. TOMA’ları, akrepleri, helikopterlerionlarca polisi, uzun namlulu silahları, özel harekât ekipleriyle Fevzi Çakmak Caddesi’ni saatlerce trafiğe kapattı. Öğlen 11.00 saatlerinde başlayan polis ablukası akşam 18.30 sularında hala devam etmekteydi. Akşam saatlerinde girebildiğimiz Ozan Yayıncılık bürosunun uydurma gerekçelerle mühürlendiğini, tüm teknik malzemelerimizin, demir kapılarımızın AKP’nin hırsız polisleri tarafından çalındığını gördük.

Ne Mühürleriniz Ne Yalanlarınız Ne De İşkenceleriniz Bizi Yıldıramayacak!

Ahlaksızsınız, korkaksınız, hırsızsınız. Sizin suç sayarak mühürlediğiniz büromuzda bulunan demir kapılarımız oraya taşındığımız 2014 yılından beri var. Bu sekiz yıl içerisinde en az sekiz defa basıldığında orada olan demir kapılarımız “suç” değildi de şimdi mi “suç” oldu. AKP’nin yasal zorbalıklarına karşı demir kapılarla güvenliğimizi almak bizim en meşru haklarımızdan biridir. Halka gerçekleri anlattığımız ve umudun sesi olduğumuz için faşist yasalarınızla elinizi kolunuzu sallayarak gelip bizlere işkence yapmanızı bekleyecek değildik. Sizlerin halk düşmanlığınız bizlerin meşruluk temelimizi yaratmaktadır.

Ozan Yayıncılık’ta bulunan dergimiz emekçilerinden Oktay Kelebek ve Yılmaz Viraner ile misafirimiz olan Filiz Özçelik Babişkenceler ile gözaltına alındı. Arkadaşlarımızın gözaltına alınmasının üzerinden saatler geçmesine rağmen hala polis ablukasının kalkmaması büromuzun terörize edilmeye çalışıldığının bir ispatıdır. Ne yaparsanız yapın halkımızın yüreğinde bizi terörize edemeyeceksiniz. Çünkü halkımız kimin dost kimin düşman olduğunu bilmektedir. Asıl terörist eli kanlı faşist AKP iktidarıdır. Elinizde onlarca devrimcinin, halkın evlatlarının kanı vardır. O pis kanlı ellerinizle arkadaşlarımıza yaptığınız işkencelerinizin hesabını vereceksiniz!

Yönetemeyen AKP; adaletsizliği, açlığı halkımızın kanıksamasını istiyor. Ölüm orucu direnişçisi olan İleri Kızılaltun’un da dediği gibi “Adaletsizliği kanıksamayacağız!”.

Matbaa yasaklarını, büro baskınlarını, işkenceleri, gözaltı ve tutuklamaları kanıksamayacak Aralık 1986 tarihinde Yeni Çözüm ile çıktığımız bu yoldan milim sapmadan halkımıza gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz.

GÖZALTILAR DERHAL SERBEST BIRAKILSIN!

DEVRİMCİ BASIN SUSTURULAMAZ!

HALK OKULU HALKINDIR!

HALK OKULU DERGİSİ

Sosyal ağlarda paylaşın