Ara verdi…

Ölüm Orucu Direnişçisi Gökhan Yıldırım, ölüm orucu direnişinin 256. gününde tahliye edilmesinin ardından ölüm orucu direnişine ara verdiğini duyurdu.

26 gündür Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde zorla müdahale tehtidi altında bulunan Gökhan Yıldırım için hastane önünde, ülkenin birçok yerinde ve Avrupa’da bir çok eylemler hayata geçirildi. Hapishane, Adalet Bakanlığı, Hastane yüzlerce kez arandı. Yüzlerce kişi ile açlık grevleri gerçekleştirildi. Ve nihayetinde Gökhan Yıldırım’ı serbest bırakmak zorunda kaldı AKP faşizmi…

5 Eylül günü Tekirdağ şehir hastanesinden tahliye edilen Gökhan Yıldırım 6 Eylül günü kaldığı evde yaptığı basın açıklamasıyla direnişine ara verdiğini duyurdu. Yaptığı açıklamada “Bizim için yine ölmek için eylem yaptığımızı söylediler. Biz ölmek istemiyoruz, ölmek için direnmiyoruz, adil yargılanmak istiyoruz, hasta tutsakların serbest bırakılmasını istiyoruz, itirafçı ifadeleriyle insanların tutuklanmasına son verilsin istiyoruz” dedi.


Ölüm orucu direnişinin Sibel Balaç ve İleri Kızılaltun ile sürdüğünü hatırlatan Gökhan Yıldırım onların zaferleri için daha fazla sahiplenme çağrısı yaptı….

Sosyal ağlarda paylaşın