HALK CEPHESİ’nden Açıklama: “Her baskında nasıl yeni bir yol bularak yürüdüysek, yine yeni bir yol bulacağız”

İstanbul Gazi Mahallesi’nde bu sabah AKP’nin polisi tarafından birçok evin basılması, aralarında süresiz açlık grevindeki özgür tutsak Hüseyin Karaoğlan’ın annesinin evinin de olduğu evlerin talan edilmesiyle ilgili olarak Halk Cephesi tarafından hemen bir açıklama yapıldı.
“KORKMAYACAK, SİNMEYECEK, YILMAYACAĞIZ” vurgusunun yapıldığı açıklamada, “Her baskında nasıl yeni bir yol bularak yürüdüysek yine yeni bir yol bulacak ve direnişlerimizle nihai zafere ulaşacağız!” denildi.

Halk Cephesi açıklamasının tam metnini aşağıda yayınlıyoruz:

AKP POLİSİ, İSTANBUL’DA BU HAFTA DA EV BASKINLARIYLA FAŞIST TERÖRÜNE DEVAM ETTİ
FAŞİST AKP İKTİDARININ KORKULARINI, HAKLI VE MEŞRU DİRENİŞLERİMİZLE BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ!

20 Ekim günü sabah 6.20 sulanında AKP’nin eli kanlı polisleri Gazi Mahallesi ve çevresinde evlerinin kapısını devrimcilere açan halkımızın evlerini bastı.
Yaşanan baskınlarda Oktay Kelebek, Halil Yakut, Damla Önayın, Bülent Armut, Süleyman Keklik, Erkan Munar, Taylan Özerli ve Haydar Doğan evlerinden gözaltına alındı.

HALKI VE MEŞRU OLAN BİZİZ

Yaşanan bu baskında devrimci tutsakları S, Y kuyu tipi hapishanelerle teslim almayı amaçlayan AKP faşizmi- ne karşı 40 gündür bedenini barikat yaparak süresiz açlık grevi direnişinde olan Hüseyin Karaoğlan’ın ailesinin de evi basılarak talan edildi. Hüseyin Karaoğlan’in ailesinin evinin basılması bizlere göstermektedir ki, tecride karşı direniş haklı ve meş-rudur. Faşist AKP iktidarı bu haklılık, meşruluk ve yönetememe krizinin altında ezilmektedir.

Süresiz açlık grevi direnişçisi Hüseyin Karaoğlan’ın ailesinin evini talan eden polis baskın sırasında Karaoğlan
Ailesi’ni sözlü olarak taciz etmiştir. AKP polisi, her “ahlaksızsınız” deyişimizi bu şekilde doğrulamaktadır.

Evladı 40 gündür tabut gibi bir hücrede açlığıyla zaferi ören bir annenin evini sabahın köründe basmak ahlaksızlıktır, korkaklıktır. AKP’nin komplocu polisi, Hüseyin Karaoğlan’ın ailesinin evinde silah arayacak kadar acizdir. Faşizmin aradığı silah; Hüseyin Karaoğlan’ın kuyu tipi hapishanede 40 gündür kuşandığı açlığıdır, gün gün eriyen bedenidir.

KORKMAYACAK, SİNMEYECEK, YILMAYACAĞIZ

AKP faşizmi, her hafta yeni bir baskın ve gözaltı terörüyle bizleri korkutup, sindireceğini sanıyorsa bir kez daha yanıldıklarını onlara ispatlamak boynumuzun borcudur.
Hüseyin Karaoğlan’ın S, Y tipi hapishanelere karşı 40 gündür devam eden direnişinin sesini daha çok duyuracağız. Mahallelerimizi, gençlerimizi uyuşturucuya, yozlaşmaya teslim etmeyeceğiz.
Biz kazanacağız! Her baskında nasıl yeni bir yol bularak yürüdüysek yine yeni bir yol bulacak ve direnişlerimizle nihai zafere ulaşacağız!”

Sosyal ağlarda paylaşın