Gazze Katliamının Bilançosu: 1524’ü çocuk 3 bin 785 Ölü!

İsrail’in 7 Ekim’de Gazze’ye yönelik olarak başlattığı katliam ve yok etme saldırısında, bir hafta içinde 3785 Filistinli katledildi.
Katledilenlerin neredeyse yarıya yakını çocuklardan oluşuyor. 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye yapılan saldırılarda katledilen çocuk sayısı, 1524.
İsrail saldırılarında yaralananlardan resmi olarak kayda geçenlerin sayısı ise 12 bin 493 kişiye ulaştı. Yaralılardan da yaklaşık 4 bini çocuk.
İsrail’in son olarak Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesine 17 Ekim’de düzenlediği saldırıda 471 kişi katledildi.
Katledilenlerin içinde, 14 gazeteci, onlarca doktor var.
Katledilenlerin sayısı artabilir; çünkü Gazze’de binlerce bina yıkıldı ve enkazların altında hala ölüler var.

4 HASTANE, 14 KLİNİK KAPATILDI!

Saldırılar sonucunda 4 hastane ve 14 klinik devre dışı kaldı. Açık kalan tüm hastane ve sağlık birimlerinde yüzde 150 yüzde 200 doluluk yaşanıyor. Birçok yaralıya en yüzeysel tedavinin ötesinde hizmet verilemiyor. Tıbbi ekipman ve ilaç yetersiz, bunun yanısıra, tıbbi tesislerdeki jeneratörleri çalıştırmak için kullanılan dizel de bitmek üzere.

Gazze Sağlık Bakanı Mey Keyle, Gazze Şeridi’nde ciddi ilaç sıkıntısı ve hastanelere ulaşımda büyük sorun olduğunu belirtti. Keyle, su kesintileri ve kanalizasyon sisteminin bozulmasının ise bulaşıcı hastalıkların yayılma riskini artırdığına dikkati çekti.

KUZEYDEN GÜNEYE TAŞINANLAR, ORADA DA KATLEDİLDİ

İsrail, Gazze Şeridi’ndeki halkı, bombalarla tehdit ederek “kuzeyi terk edin” çağrısı yaptı. Gazze halkının büyük bölümü yerinde kalırken, kuzeyden çıkıp güneye geçenler de oldu.
Ama İsrail hemen ardından Güney’de çok sayıda kişinin göç ettiği Han Yunus’u bombaladı. Han Yunus yıkıldı. Han Yunus bombalanırken yaşı 70’in üzerinde olan bir Filistinli, “Birçok savaş gördüm, hiç böyle bir şey görmedim. Hiç bu kadar gaddarca olmamıştı.” diyordu.
İsrail’in Han Yunus’a gece yarısı yaptığı hava saldırıları sırasında vurduğu yerler arasında, kuzeyi terk edenlerin yerleştirildiği Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı’na (UNRWA) ait bir okul da bulunuyordu.

GAZZE’YE İNSANLIK DIŞI AMBARGO!

İşgalci İsrail, Gazze’ye her türlü ihtiyaç maddesinin girişiin yasaklamış durumda.
Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA)
Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze’de hayatını kaybedenler için yeterli sayıda “ceset torbası” olmadığını belirtirken, durumu şöyle özetliyor:
“Son sekiz gündür Gazze Şeridi’ne ne bir damla su, ne bir buğday tanesi, ne de bir litre yakıdın girilmesine izin verildi. Aslında Gazze boğuluyor…”

Sosyal ağlarda paylaşın